Voetbalthriller eindigt in drama voor SDO'39

trainer Marc v Kemenade: wedstrijd duurde 1 minuut te lang

meer foto's.. 1 2 3 4

Alle ingrediënten waren op 2 e pinksterdag aanwezig voor een mooie voetbalmiddag bij de beslissende wedstrijd voor promotie naar de 4 e klasse van SDO’39 uit Lage Mierde of de degradatie van DOSL uit Leende naar de 5 e klasse.

DOSL had aan een gelijkspel genoeg om niet te degraderen, SDO’39 moest voor promotie echter winnen.
Het was zomers warm op het sportpark aan de Hans v Breukelenweg in Leende, 2 bussen supporters(met oranje shirts) reisde mee vanuit Lage Mierde en bij aanvang van de wedstrijd werd er veel knalvuurwerk afgestoken.

Tegenslag

De eerste helft bracht weinig hoogtepunten op de groene mat. Wel kreeg SDO’39 al in het eerste kwartier  een tegenslag te verwerken.  De vaste basisspeler Frans Berger moest door een blessure vervangen worden. De ruststand was 0-0, voor de supporters was dit aanleiding om het clublied nog eens in te zetten om hun spelers een hart onder de riem te steken.

Rode kaarten

De tweede helft daarentegen werd echter een ware voetbalthriller. In de 54 e minuut kwam DOSL op voorsprong door een score van Martijn Bax 1-0 maar twee minuten later maakte Lage Mierde weer gelijk door een score van Geert Coolen.

Trainer Marc v Kemenade van SDO’39 bracht zijn troef Ad v Gestel in om gevaar te stichten in de voorste linie. Deze missie slaagde want nadat v Gestel onderuit werd gehaald buiten het strafschopgebied schoot Stijn Hellegers de vrije trap fraai in 1-2. SDO'39 op rozen!!.

Met nog een kwartier te spelen werd Ad v Gestel onderuit gehaald. Er volgde een kort opstootje en de scheidsrechter gaf de speler van de thuisploeg Rob v Dijk en Ad v Gestel de rode kaart. Nog geen 3 minuten later werd een speler van SDO’39 fors onderuit gehaald door Stef Vaessen van DOSL, wederom trok de scheidsrechter de rode kaart. Dan verwacht je met nog weinig minuten op de klok en met één speler meer op het veld dat je deze wedstrijd moet kunnen uitspelen.
Maar DOSL bleef knokken voor wat het waard was. Terwijl de klok al op 94 minuten stond scoorde Peter Dommels voor DOSL, 2-2 en dit was tevens de eindstand. De spelers van SDO’39 waren kapot door deze bittere pil en DOSL handhaaft zich hiermede in de 4 e klasse