Reuselnaar Geert van der Weijst gaat voor proflicentie

Snelle sprinter afgelopen week nog in wiel van Cavendish

meer foto's.. 1 2 3 4

Geert van der Weijst (22) heeft het prima naar zijn zin bij Cyclingteam Jo Piels ččn van de sterkste Nationale continentale wielerploegen. De renner uit Reusel heeft daar vanaf januari 2012 een 1 jarig contract als belofte renner met een professional B licentie.
Met Gazelle als fiets sponsor en een goede professionele organisatie hoopt hij zich in de kijkerd te rijden zodat hij volgend jaar aanspraak kan maken op een nieuw contract.

Mark Cavendish

De laatste overwinning van Geert voor zijn ploeg dateert  van 28 mei 2012. In de Tour de Gironde (Fr) won hij namelijk de sprint in de 3 e etappe, een rit van Saint-Pierre d’Aurillac naar Villenave d’Ornon, van 171,9 km terwijl hij in de 2 e etappe nog genoegen moest nemen met een fraaie vierde plek.
En afgelopen week finishte Van der Weijst in de slot etappe van de 3 daagse Ster ZLM toer nog in het wiel van Mark Cavendish bij de eindsprint, nog goed voor een 18 e plaats terwijl Cavendish deze driedaagse wedstrijd won.

TWC het Snelle Wiel

Geert is zes jaar geleden gestart met wielrennen bij TWC het Snelle Wiel in Bladel. Hij werd daar opgeleid door  Frans Bruininx en pakte in zijn eerste jaar in de categorie Junioren al direct een overwinning in een criterium in Eindhoven.

Al snel werd duidelijk dat de fijngebouwde Van der Weijst (1.71 mtr, 63 kg) een talent is wat ook al af te lezen is van zijn fraaie erelijst die hij heeft opgebouwd met maar liefst negen overwinningen
In 2011 werd hij ook nog fraai 6 e in het Baby-Dump Kempen Pers Klassement, wat wordt verreden over 14 op zich staande wedstrijden in de Brabantse Kempen.

Sprint

Zijn specialiteit is duidelijk de sprint en daar werkt hij  hard aan om die nog aan verder aan te scherpen.

Zaterdag 23 juni 2012 staat Van der Weijst aan de start voor de NK voor beloften in Kerkrade.  In het parcours met een lengte van 10,3 kilometer zijn vier venijnige hellingen opgenomen.  De verwachting bestaat dat hij in deze wedstrijd zich zal toe gaan spitsen in een knechtenrol.

Naast het wielrennen volgt hij nog de HBO opleiding Automotive Education

Bovenstaande foto’s zijn afgelopen maandag gemaakt in het kermis criterium van Riethoven. Ondanks diverse ontsnappingspogingen ging de zege aan hem voorbij.  Dirk Jansen uit Valkenswaard won deze wedstrijd.