Mathieu van der Poel wint eerste etappe Acht van Bladel

medevluchter na afloop: "Van der Poel die vloog"

finish Mathieu van der Poel

Vrijdag 22 juni 2012 is Mathieu van der Poel(17) winnaar geworden van de eerste etappe van de Acht van Bladel. De renner uit de ploeg Ciclismo Mundial met als ploegleider oud profwielrenner Adrie van der Poel, reed enkele kilometers voor de finish weg uit een kopgroep van 3 renners en won overtuigend.

Na afloop verklaarde een medevluchter; "Van der Poel reed niet, die vloog"

Mathieu van der Poel

Ricardo van Dongen en Mike Vlietstra werden respectievelijk 2e en 3e met een achterstand van 16 en 22 seconden

De wedstrijd werd al vroeg geteisterd door een flinke valpartij.  Hierna ontstond een kopgroep van 15 renners die al snel een minuut voorsprong namen.

Juist voor de 2 e doorkomst sprongen Van der Poel, Van Dongen, Vlietstra en Thijs de Lange weg uit de kopgroep. Laatst genoemde moest een tiental kilometers voor de finish lossen waardoor het drietal streden voor de felbegeerde etappewinst