Vermiste steracteurs nog steeds niet terecht

Stichting Jeugdbelangen

filmcrew naarstig op zoek naar vermiste steracteurs

Door Selma Ganzenveer

Afgelopen maandag, 5 augustus 2013, werd in Cultureel Centrum de Kei een filmpremière gehouden ter ere van het 50-jarig jubileum van Stichting Jeugdbelangen Reusel.

Tijdens deze filmvertoning, waar alle deelnemende kinderen van Reusel  bij aanwezig waren, stak een flinke wervelwind de kop op. Hierbij zijn  de steracteurs van  Quak producties , Pa Pinkelman en Tante Pollewop in de film gezogen. Ondanks meerdere pogingen van producent Stef Speelberg en de rest van zijn filmcrew zijn de steracteurs tot op heden niet terug gevonden en is er niets meer van hen vernomen.

Stichting Jeugdbelangen

Zwarte Kaat

Tot overmaat van ramp is er bij de filmvertoning ook een heks, genaamd Zwarte Kaat, uit de film komen vliegen. De jeugd van Reusel wordt sindsdien op hun filmset lastig gevallen door deze Zwarte Kaat en haar handlanger Rosse Bruno. Het bevreesde duo is op zoek naar sterke kinderen en rode schoenen, ze  gaan hiervoor zelfs langs de deuren bij de kinderen thuis.

Ondanks alle problemen gebeuren er op de filmset ook veel leuke dingen. Zo zijn er door de groepen hutten gebouwd en wordt onder leiding van regisseur Alfred Gloei en zijn opnameleiders door de kinderen zelf ook een deel van de film gemaakt.

Woensdagavond zal er op de filmset van Evenemententerrein  Wilgenspot een open avond plaatsvinden met een heuse Oscaruitreiking. Alle ouders, vrienden, familie en andere geïnteresseerden zijn van 19.00 uur tot 21.00 uur welkom om de filmset te bezoeken en de jonge acteurs in spé  te ontmoeten en aan te moedigen.

Stichting Jeugdbelangen

hoe gaan we het aanpakken

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend