SDO'39 - vv Hulsel 3-3

sdo'39 - vv Hulsel 3-3 seizoen 2013/2014

De wedstrijd SDO'39 - vv Hulsel op zondag 29 september 2013 eindigde in een doelpuntrijk 3-3. Een terechte uitslag? Onderstaand treft u de verslagen aan van de verslaggevers van Hulsel en Lage Mierde, waarbij ze beide een gelijke conclusie trekken:

-Zo bleef het in deze spectaculaire wedstrijd gelijk en mag Hulsel hier zeker niet over mopperen

-SDO had vandaag gezien kansen, inzet en het betere spel gedurende een groot deel van de wedstrijd meer verdiend.

alle foto's klik hier

Hulsel zwijnt tegen SDO’39.

Waar vorige week knap werd gewonnen tegen BES stond vandaag voor Hulsel de derby tegen SDO’39 op het programma. Een wedstrijd waar je er niet komt met alleen goed voetbal .

De wedstrijd kende een flitsende opening toen Hulsel na vier minuten op voorsprong kwam. Stef Roijmans werd tegen de grond gewerkt en uit de vrije trap die hier uit volgde krulde Stein van Rooij de bal mooi in het doel; 0-1.

SDO'39 - vv Hulsel 3-3 seizoen 2013/2014

Hulsel komt op 0-1 door een doelpunt van Stein van Rooij

Vijf minuten hierna was het echter al weer 2-1 voor SDO’39. Het waren met namen de corners van Martijn Hellegers die hieraan ten grondslag lagen. Eerst werd een sterk indraaiende corner ingekopt door Frank Swanen. Een een paar minuten later werd een korte variant ingeschoten door Johan Paridaans en afgemaakt door Frans Berger. SDO’39 was in deze fase van de wedstrijd veel feller dan Hulsel dat moeite had om in de wedstrijd te komen.

Ook in de tweede helft was SDO’39 voor een groot deel de sterkere partij. Hulsel had ook nog de pech dat doelman Ruud van Stokkum geblesseerd uit viel. Hij werd vervangen door veldspeler Daan Perry en Ruud Maas kwam op rechtshalf te spelen. Halverwege de tweede helft kwam Hulsel 2-2. Een vrije trap van Stein van Rooij werd door Stef Roijmans met het hoofd/schouder geraakt en met een boogje verdween de bal over de kansloze doelman Paul van Gompel. Lang mocht Hulsel weer niet genieten van deze voorsprong. Uit weer een corner van Martijn Hellegers kon Martijn Dijkstra na flink wat duwen en trekken de 3-2 scoren. Toch zou Hulsel weer op gelijke hoogte komen. Een punter van Tom Roest kwam bij Stef Roijmans die in twee instanties de 3-3 scoorde. In de slotfase van de wedstrijd kwam Hulsel nog goed weg toen zowel Martijn als Stijn Hellegers op de lat schoten, maar gescoord werd er niet meer vandaag. Zo bleef het in deze spectaculaire wedstrijd gelijk en mag Hulsel hier zeker niet over mopperen.

Volgende week zal het spel zeker beter moeten zijn als Wilhelmina Boys op bezoek komt in Hulsel.

Opstellingen:

SDO’39: Paul van Gompel, Johan Paridaans, Frank Swanen, Jaap Huijbregts, Nick Paridaans, Thijs Spierings, Martijn Dijkstra, Christian Paridaans (’60 Timo Vugts), Frans Berger (’84 Wiebe Hoogsteen), Martijn Hellegers, Niels Heesakkers (’84 Stijn Hellegers).

Hulsel: Ruud van Stokkum (’57 Ruud Maas), Bas van Herk, Daan Perry, Stijn Jansen, Nicky van Herk, Joris van der Heijden, Stijn van Rooij, Tom Roest, Ruud van der Heijden, Joost Maas en Stef Roijmans.

Spectaculaire derby SDO’39 – Hulsel eindigt in gelijkspel.

In de eerste grote derby dit seizoen tegen buurdorp Hulsel was er SDO’39 alles aan gelegen om de eerste drie punten te behalen. Het zou dan ook wel eens een spectaculaire wedstrijd kunnen worden. De eerste vijftien minuten waren dat zeker. In de tweede minuut kon SDO op voorsprong komen, maar de kans uit een prima hoekschop van Martijn Hellegers werd door Niels Heesakkers niet benut. Na een overtreding op Hulselspeler Stef Roymans was het Stein van Rooy, die in de 5e minuut met een mooie binnendraaiende vrije trap de 0-1 voorsprong op het bord liet noteren. De vreugde was van korte duur, want uit alweer een goed genomen corner van Martijn Hellegers kon dit keer Frank Swanen in de 7e minuut de bal wel in het doel koppen en de gelijkmaker voor SDO was een feit. SDO speelde sterk in deze fase en een doelpunt zat eraan te komen en in de 11e minuut was het ook raak, nadat weer uit een corner van Martijn Hellegers een eerste doelpoging van Johan Paridaans nog geen doel trof, maar Frans Berger in de herkansing raakschoot en SDO dus op een 2-1 voorsprong bracht.

Hierna was het spel van SDO iets minder verzorgd, maar Hulsel creëerde echter weinig goede kansen. Stein van Rooy mocht in de 18e minuut een vrije trap nemen, maar dit keer stond Paul van Gompel wel op de goede plek. SDO kon in de 27e minuut de voorsprong vergroten, maar het schot van Nick Paridaans ging over. Tom Roest had een kans voor Hulsel om te scoren, maar Van Gompel pakte ook deze bal. In de 37e minuut weer twee corners voor SDO, waarmee eens te meer werd aangegeven dat de thuisploeg aanvallend de meerdere was. Ruud van Stokkum hield het doel echter goed leeg, al raakte hij bij een van deze SDO-corners geblesseerd. Een vrije trap kort voor rust van Bas van Herk gaat net over het SDO-doel. Ruststand 2-1. In de 48e minuut een grote kans voor Stef Roymans om de bal binnen te tikken en Hulsel op voorsprong te brengen, maar hij laat de kans liggen. Een minuut later treft Martijn Hellegers hetzelfde lot voor de thuisploeg.

Een snelle spelhervatting lijkt voor Hulsel de weg te effenen naar de gelijkmaker, wanneer Roymans wederom alleen voor de SDO-doelman komt, maar de bal wordt gepakt door een goed keepende Van Gompel. In de 55e minuut een hoekschop voor SDO, maar de bal in het net krijgen wil zelfs na drie pogingen niet lukken. In de 58e minuut moet Hulsel-doelman Ruud van Stokkum naar de kant met een voetblessure en het doel wordt hierna verdedigd door Daan Perry, terwijl dan ook Ruud Maas in het veld komt. Bij SDO komt Timo Vugts voor Christiaan Paridaans in het veld. In de 69e minuut toch de gelijkmaker voor Hulsel wanneer uit een vrije trap Stef Roymans de 2-2 binnenkopt.

Stef Roijmans viert een feestje na zijn score

Het is Martijn Dijkstra, die kort hierna alweer uit een corner de oranjezwarten aan de leiding helpt. 3-2. Ondanks dat SDO in de tweede helft het betere spel heeft, houdt Hulsel in de 79e minuut de Mierdenaren toch van een overwinning af, wanneer een pass van Tom Roest tussen twee SDO-verdedigers door bij Stef Roymans komt en hij weer het net weet te vinden. 3-3. In het resterende deel van de wedstrijd vielen geen doelpunten meer, nog wel twee schoten van Martijn Hellegers en Stijn Hellegers, maar deze raakten allebei de lat. De wedstrijd kende zodoende geen winnaar, maar het publiek was dat zeker wel. SDO had vandaag gezien kansen, inzet en het betere spel gedurende een groot deel van de wedstrijd meer verdiend.