Heldenrol voor Jef vd Voort in Mierdse klucht "Zo zijn onze manieren"

mierds stertheater

Jef vd Voort als engel

Het Mierds SterTheater kan tevreden terugblikken op de drie voorstellingen van de klucht "Zo zijn onze manieren" onder regie van Jan Berger. Bijna 500 bezoekers werden geteld die allen na afloop erg enthousiast waren over het vertoonde spel.

Het bekende concept van een gezin (fam Stortkook) waar geld te verdelen is, een notaris alles in goede banen moet leiden maar waar natuurlijk toch weer zaken anders lopen als verwacht.

Hoogtepunt in deze klucht was ongetwijfeld wel het optreden van Ome Geert, gespeeld door Jef van de Voort, die dood in de stoel werd aangetroffen door de familieleden Stortkook.

Later in het stuk verscheen Ome Geert als engel, hangend aan een katrol in een tuigje in de nok van het decor.

Bloed, zweet en tranen zal een juiste omschrijving zijn geweest hoe Jef zich gevoeld zal hebben, nadat hij zich elke voorstelling met zijn voeten moest afzetten om boven het bankstel tot stilstand te komen.  Hier ging hij in gesprek met Natasja gespeeld door Ilona Hultermans die op de bank in slaap was gevallen en plots Ome Geert boven zich zag verschijnen als engel.

Natuurlijk was het voor Jef een hele klus om horizontaal te blijven hangen maar gelukkig werden zijn benen met een plankje aan elkaar gebonden.

Veel hilariteit was er telkens weer bij het publiek als Jef als engel kwam "aanvliegen"

Veel lof dus voor de leden van het Mierds Stertheater dat in 2009 werd opgericht en het Stortkook avontuur tot een goed einde wist te brengen.

Alle foto's klik hier


Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend