Geslaagde L'Avant Sylvestre cross in Reusel

Milan Stawicki met wildplasser

foto: terwijl Milan Stawicki de koploper probeert de achterhalen heeft de loper met nr 526 een ander probleem

Zondag 8 december 2013 is door Atletiekvereniging AVR'69 de 45 e L'Avant Sylvestre cross georganiseerd op een fraai (technisch) parcours in de Reuselse bossen nabij Taverne d'n Ouwe Brandtoren en Outdoorpark Reusel. Coen LauwersMet 535 deelnemers waaronder veel plaatselijke en Belgische lopers werd deze editie weer een groot succes. In diverse categoriŽn werd vanaf 10.00 gestart waarbij iedereen natuurlijk naar de hoofdmoot van deze dag de 9890 meter van de Heren senioren met vele favorieten.

Na de start vormde zich, bij de laatstgenoemde categorie, al meteen een kopgroep van drie sterke lopers. Aangevoerd door Tomas Hendrick gevolgd door Yannick Michiels en de 21 jarige Milan Stawicki. Halverwege de wedstrijd liep de sterke Belg Yannick Michiels weg vanuit de kopgroep en bouwde een kleine voorsprong op. Deze voorsprong gaf hij niet meer uit handen en op de streep keek hij met 33.20 min op de klok tevreden terug op zijn wedstrijd. 

AVR 69

foto Peter Roest

Milan Stawicki finishte op negen seconden als tweede en Tomas Hendrick werd fraai derde op een kleine minuut van de winnaar. Beste Reuselse was Coen Lauwers (foto 2)in een tijd van 40.10 min.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagd evenement.

Alle foto's klik hier

Yannick Michiels, Tomas Hendrick, Milan Stawicki

Yannick Michiels, Tomas Hendrick(r) en Milan Stawicki (l)

 

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend