Voorlichtingsbijeenkomst veranderingen in de AWBZ en kenmerken van Dementie

Jeanne Sleddens, Jos v Riel, Esther Ketelaars en Maria v Engelen

foto: veel info over dementie. vlnr Jeanne Sleddens, Jos v Riel, Esther Ketelaars en Maria v Engelen

Op donderdag 12 december 2013 organiseerde de KBO Reusel-De Mierden een voorlichtingsbijeenkomst met bijzondere aandacht voor de veranderingen in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en (de kenmerken) van dementie.

Ruim 150 aanwezigen luisterde naar de presentatie van Marina Dirkx-Strijbos werkzaam op notariskantoor Van Voskuilen & Koekoek. De veranderingen kunnen grote financiŽle gevolgen hebben bij (tijdelijke) opname in een verpleeg- of bejaardenhuis maar ook bij zorg of verpleging thuis. Vermogen of Spaargeld kan daar invloed op hebben waarna ook weer ingegaan werd op o.a. het schenkingsrecht, erfrecht en het maken van een testament.

Na deze uiteenzetting werd in interview-vorm het tweede onderwerp aan de kaak gesteld, namelijk de AWBZ en dementie en wat daar mee samenhangt. Bij dit interview, wat prima door Jeanne Sleddens(RSZK) werd geleid, was ook Zorgtrajectbegeleider Jos van Riel, Maria van Engelen (GOW Welzijnswerk) en ouderenadviseur Esther Ketelaars van Rabobank de Kempen-West aangeschoven. Ook Hanneke Slegtenhorst (Zuidzorg), die samen met Jeanne als wijkverpleegkundige in Reusel-De Mierden werkzaam is, was in de zaal aanwezig.

 Vele vragen werden door de aanwezigen aan het viertal voorgelegd waarbij de spin in het web voor de nodige discussie leidde en de importantie van een bezoek aan het Alzheimer Cafť aan de orde kwam. Na afloop was er voor iedereen informatiemateriaal om alles thuis nog eens rustig door te kunnen lezen.

Marina Dirkx-Strijbos

foto Marina Dirkx-Strijbos tijdens haar presentatie

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend