Openingswedstrijd  ATB Cross Country wedstrijdserie in Hapert ook voor recreanten toegankelijk

foto

Op 6 april 2014 zal TWC Het Snelle Wiel op 6 april 2014, op en rond Sportpark de Lemelvelden in Hapert, gastheer en mede organisator zijn van de openingswedstrijd in de Nederlands Belgische ATB Cross country wedstrijd serie.   

Naast de wedstrijd voor volwassenen zal er tevens een jeugd MTB wedstrijd georganiseerd worden.

De ATB Cross serie is gestart in 2010 met 5 wedstrijden; door de enorme populariteit steeg het aantal wedstrijden en deelnemers met het jaar.

Vorig jaar streden ruim 400 deelnemers in 16 wedstrijden voor hun positie in het eindklassement.

Op de kalender van 2014 staan inmiddels achttien koersen. Daarvan zijn er vijf in Nederland en dertien in BelgiŽ. De wedstrijden worden allemaal georganiseerd in de grensstreek ten zuiden van Tilburg, in een max. straal van ongeveer 45 kilometer rond de
Belgische plaats Ravels. In de ATB Cross kan gestart worden in vijf verschillende klassen die op snelheid zijn ingedeeld. Dat varieert van de echte toppers in de A klasse, tot mensen die net hun eerste mountainbike hebben gekocht in de laagste E klasse.

Zowel echte wedstrijdrijders als recreanten zonder wedstrijd ervaring zijn dus welkom. Aangezien alleen de 8 beste wedstrijdresultaten tellen voor het kampioenschap, is het niet erg als je een paar keer een wedstrijd mist of met pech te kampen hebt gehad. Wil je starten in de ATB Cross dan moet je een jaarnummer aanvragen. Dit jaarnummer kost 10 euro, en is een volledig seizoen geldig, ook als je van klasse veranderd.

Vanaf 1 februari tot 1 maart kan iedereen een nieuw jaarnummer aanvragen. Alle aanvragers tot 1 maart krijgen een startnummer. Daarna
worden er dan nog 50 startnummers extra gemaakt, die je vanaf 1 maart nog kunt krijgen zolang de voorraad strekt. Deze jaarnummers waren vorig jaar vrij snel uitverkocht dus wacht hiermee niet te lang! De volledige kalender staat hieronder. Kijk voor meer info op www.atbcross.com.

Kalender ATB Cross 2014

6-apr. Hapert

13-apr. Beverlo

27-apr. Overpelt

11-mei Alphen

25-mei Hooge Mierde

1-jun. Hilvarenbeek

8-jun. Dessel

15-jun. Moergestel

22-jun. Geel

29-jun. Ravels

6-jul. Olen-Buul

10-aug.Olen-Teunenberg

16-aug. Gierle

24-aug. Meerhout

31-aug. Merksplas

7-sep. Hechtel

14-sep. Lichtaart

21-sep. Retie

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend