Hooge Mierds toneel maakt zich op voor komische blijspel(thriller): Sjaaltje Sjors

foto: toneelvereniging Hooge Mierde

Toneel vereniging Hooge Mierde speelt vanaf begin februari 2014 op drie avonden het stuk Sjaaltje Sjors in de Schakel.

Het nieuwe stuk van Johnny Ligtenberg. “Sjaaltje Sjors” speelt zich af in stoffenboetiek  Brabants Bont die gerund wordt door Hetty van den Bosch.  Oorspronkelijk was zij boerin maar ze heeft een gedeelte van de boerderij nu in gebruik voor haar creatieve kant. Zij is getrouwd  met Sjors die het boerenleven niet meer zo ziet zitten sinds hij wethouder is geworden.

Hetty heeft een zoon, Joost, uit een vorige relatie met boer Bart Bongers. Joost en Sjors liggen elkaar niet. De moeder van Hetty woont ook bij hen in . Jeanet, de niet al te snuggere poetshulp, speelt ook een niet onbelangrijke rol in het stuk.  Na 15 minuten is er al een moord gepleegd. En het zal niet bij deze ene dode blijven. Inspecteur Wassink, die het nogal goed met zichzelf heeft getroffen, probeert als een ware Hercule Poirot de moord op te lossen.

Vreemd genoeg hebben verschillende personages uiteenlopende motieven. Als één van de verdachten vervolgens ook wordt vermoord komen er alleen maar meer vraagtekens bij. Tot Wassink’s  ergernis komt er ook nog een psychologisch analyticus opdraven om een daderprofiel op te stellen.  Uiteindelijk blijkt er een spoor naar Griekenland te lopen en is het dan niet heel toevallig dat Jeanet’s echtgenoot, Herman, op Griekenland rijdt als vrachtwagenchauffeur?

Nieuwe regisseur

Het publiek wordt regelmatig op het verkeerde been gezet en zal zich tot op het laatst afvragen wie het gedaan heeft en waarom.  Uiteindelijk echter weet alleen het publiek hoe de vork in de steel zit. Met “Sjaaltje Sjors” slaat de toneelvereniging een enigszins andere weg in. Samen met hun nieuwe regisseur, Toon van Overdijk, is er voor gekozen om nou eens geen regelrechte platte klucht te spelen maar wel een onderhoudend stuk dat zeker ook de nodige grappig momenten kent.

De uitvoeringsdata zijn: Zaterdag 8 februari, Vrijdag 14 februari en Zaterdag 15 februari. Alle voorstellingen zijn in De Schakel te Hooge Mierde. Kaarten á € 7,50 zijn te bestellen door te bellen naar:           06-30851326

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend