DDW is Rosolo weer "de Baas" uitslag 14-18

Niek van Kruijsdijk en Teun Slot

Zondag 27-1-2014 speelde Rosolo de derby tegen DDW uit Hooge Mierde.  In de vorige ontmoeting pakte DDW de overwinning met 1 punt verschil. Zondag was het verschil zelfs vier punten. Onderstaand het verslag van Rosolo en DDW.

Verslag Rosolo:

Rosolo  - DDW

In vele opzichten stond 26 februari dé wedstrijd van het zaalseizoen op het programma in het Sporthuis in Reusel. Dé wedstrijd omdat beide ploegen met 1 wedstrijdpunt verschil nog kans hebben op het spelen van de kruisfinale. Uiteraard ook dé wedstrijd omdat dit duel een gemeentelijke derby is en er in deze wedstrijden altijd fel gestreden wordt. De supporters van beide ploegen wisten het belang van de wedstrijd ook en het Sporthuis zat om 13.45 uur dan ook afgeladen vol!

Rosolo DDW uitslag 14-18 (zaal 2014)De eerste 2 doelpunten waren voor DDW, waarna Rosolo het eerste doelpunt wist te scoren. DDW vergrootte daarna de voorsprong weer met een fraai afstandsschot. Rosolo wist door een strafworp en een afstandsschot op gelijke hoogte te komen. Hierna lukte beide ploegen het niet om scorend weg te lopen bij de tegenstander. Vlak voor rust wist DDW op een 3 doelpunten voorsprong te komen.

Na rust was het Rosolo dat als eerste de score openende en zelfs na 10 minuten op gelijke hoogte wist te komen. Wederom een spannende fase in de wedstrijd. DDW was effectiever in het afwerken van de gecreëerde kansen. Hierdoor eindigde de wedstrijd in het voordeel van DDW (14-18).

Rosolo DDW uitslag 14-18 (zaal 2014)

Al met al een spannend duel, waarbij DDW als terechte winnaar uit de bus kwam. DDW zet hiermee een belangrijke stap richting de kruisfinale.

Volgende week speelt Rosolo een uitwedstrijd tegen de Korfrakkers om 15.00 uur in Erp. Supporters zijn van harte welkom!

Verslag DDW:

DDW wint met 110% van Rosolo

Vandaag speelde DDW de belangrijke derby tegen Rosolo. DDW moest winnen om de aansluiting naar boven te behouden. De toeschouwers waren massaal op komen dagen waardoor de druk nog hoger kwam te liggen voor de dames uit Hooge Mierde.

DDW-Rosolo uitslag 14-18 (zaal 2014)DDW kwam fel uit de startblokken en stond na een paar minuten met 0-2 voor. Hierna ging de stand gelijk op, de teams waren aan elkaar gewaagd. Met nog vijf minuten te spelen voor de rust kwam DDW op een grotere voorsprong, de ruststand was 6-9.

We wisten dat we Rosolo konden pakken en gingen de tweede helft dan ook met vol vertrouwen in. Op het begin van de tweede helft wist Rosolo steeds dichter bij DDW te komen. Na mooie afstandsschoten werd de stand gelijk met 12-12. DDW wist dat ze nu moesten gaan scoren om de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken. Na goed spel kreeg DDW mooie kansen die benut werden. Zo kon DDW uitlopen tot een stand van 12-17.

Nog acht minuten speeltijd en de speelsters van DDW wisten dat ze de overwinning niet meer uit handen mochten geven. Toen het eindsignaal klonk viel de druk van de schouders en voelde DDW de vreugde. De gewaagde uitspraak van Niek van Kruisdijk bleek geen loze kreet te zijn en werd waargemaakt door de speelster van DDW. Ze wonnen met 110%! De eindstand was uiteindelijk 14-18 in het voordeel van DDW.

Volgende week volgt er weer een belangrijke wedstrijd voor DDW om de vierde plaats te behouden. Ze spelen om 13:15 tegen Altior uit Heeswijk-Dinter. We hopen weer op net zoveel publiek als vandaag.