Verkoop kavels Kleine Hoeven Reusel stagneert, extra ambtelijke capaciteit moet uitgiftetempo bevorderen

groen licht

foto: groen licht bedrijventerrein Kleine Hoeven

Nadat op 6 november 2013 het bestemmingsplan Kleine Hoeven onherroepelijk is geworden en het licht op groen ging, blijkt na drie maanden dat er nog geen bedrijfskavel is verkocht.

Het college stelt dat er voor het snel en succesvol uitgeven van bouwkavels, gezien de economische situatie, een goede acquisitie van essentieel belang is. Hiervan zijn voorbeelden in de regio (KBP) al bewezen dat als begeleiding en acquisitie op orde zijn, er bedrijven zullen komen die kavels willen afnemen.

Een constructie met de gemeente Bladel voor extra ambtelijke capaciteit voor 36 uur per week voor o.a. het uitvoeren van begeleiding en acquisitie is aanbevelingswaardig.

 Deze persoon kan zich bezighouden met werkzaamheden voor zowel het bedrijventerrein Kleine Hoeven alsmede het KBP in Hapert. De loonsomkosten voor Reusel-De Mierden blijven door deze constructie dan beperkt tot 50% (18 uur per week).

Door deze persoon voor twee jaar aan te stellen zullen de jaarlijkse kosten 2383,11 boven het door de raad vastgestelde bedrag van 20.000,00 uitkomen.  Hierdoor wil het college van elke fractievoorzitter van de politieke partijen in de raad een schriftelijk groen licht om dit traject te mogen volgen.

 Die beleidsmedewerker/accountmanager moet er voor gaan zorgen dat het uitgiftetempo van bedrijfskavels niet stagneert omdat hier een groot financieel risico aan vast hangt.

Mede ook doordat de huidige beleidsmedewerker, belast met dit dossier, al vanaf december 2013 12 uur minder is gaan werken is deze stap van essentieel belang.

Als alle fractievoorzitters instemmen met dit verzoek zal het college snel de voorgenomen werkwijze opstarten.

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend