Kunstwerk Thea Wouters-van Herpt onthuld in Hooge Mierde

Trudi v Loon, Lies Stokkermans en Thea Wouters v Herpt

vlnr de 3 kunstenaressen die een kunstwerk hebben gemaakt voor de historische bordenroute

Op zaterdag 22 februari 2014 werd in Hooge Mierde het derde kunstwerk in het kader van de historische Bordenroute door alle kernen van Reusel-De Mierden onthult door de kinderen van de kunstenares Thea v Herpt.

Het kunstwerk, een fraai beeld met als titel Monnikenwerk, is geplaatst op de Poppelsedijk thv huisnr 1 en symboliseert het grote belang van de Norbertijnen voor de ontwikkeling van de kerkdorpen van Reusel-De Mierden.  Van de 12 e tot de 18 e eeuw behoorde een deel van de Poppelsedijk tot een pachthoeve van de abdij van Averbode. Ook "leverden" de Norbertijnen de pastoors voor Hooge en Lage Mierde en Reusel. Hierdoor mag men wel stellen dat de invloed van de Norbertijnen op de geschiedenis van Reusel-De Mierden heel groot genoemd mag worden.

foto de enorme publieke belangstelling

Voor de onthulling sprak Burgemeester Harrie Tuerlings lovende woorden voor het laatste kunstwerk dat onthuld gaat worden als onderdeel van de historische Bordenroute die eind 2014 gestalte gaat krijgen.

Eerder werden kunstwerken van Lies Stokkermans en Trudi v Loon al onthuld die ook onderdeel zijn van deze Bordenroute.  Na de onthulling werd er door Herman Janssens, archivaris van de Norbertijner Abdij van Averbode, nog een uitgebreide uiteenzetting gegeven over de Norbertijnen en hun grote religieuze, culturele en economische invloeden.

Alle foto's klik hier (door een technisch probleem zijn er foto's van de onthulling onbruikbaar geworden)

archivaris Herman Janssen Norbertijner Abdij van Averbode  

foto: Herman Janssens

foto: Na afloop werd het beeld bewonderd

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend