Dodenherdenking in moderner jasje in Reusel

Dodenherdenking in Reusel 2014

Bij het horen van de namen Claudia de Breij, Ilse de Lange, Beyoncé en Maaike Ouboter verwacht je niet dat deze in verband worden gebracht met Dodenherdenking in Reusel op 4 mei 2014.

Niets is echter minder waar want Puck, Anne en Veerle brachten fraaie nummers ten gehore van bovengenoemde artiesten tijdens de drukbezochte  Dodenherdenking op het Kerkplein in Reusel.

Dodenherdenking in Reusel 2014 Na de kranslegging door oud-strijder Peer Vrijsen samen met burgemeester Harrie Tuerlings en de bloemen van leerlingen van de basisschool voor de 21 burgerslachtoffers werd ook nog een bezoek gebracht aan de zeven graven op het kerkhof van de Britse Militairen. In het gemeentehuis werd de herdenking afgesloten met een kopje koffie na de uiteenzetting van Marlou over het project "Vrijheid geef je door" wat door kinderen van groep zeven van de basisscholen werd gevolgd. Dit project, met een inleiding over de tweede wereldoorlog, werd ook getoetst door gesprekken met ouderen die de oorlog zelf hebben meegemaakt. Ze bezochten daarvoor de bejaardenhuizen Lindehof en Mariahof en gingen met de ouderen in gesprek. Opmerkelijke verschillen waren wel de antwoorden die de kinderen gaven op de vraag: Waar denk jij aan als je aan vrijheid denkt. Spelen, Vogel, Fakkel en Natuur waren wel de opmerkelijkste antwoorden van de kinderen naast de vanzelfsprekendse: VREDE           

Een VIDEO impressie hieronder almede alle foto's: 

Dodenherdenking in Reusel 2014 

Opent de video niet klik hier

 

 

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.