Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel tekenen dienstverleningscontract voor 5 jaar bij WVK

foto: Locoburgemeester Antonis van Reusel-De Mierden ondertekent het contract

De Gemeenten Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel zijn met de  WVK-groep het eens geworden over de dienstverlening die Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden de komende vijf jaar gaan afnemen van het Kempische bedrijf voor sociale werkvoorziening. In het gemeentehuis van Eersel werden op maandag 30 juni de contracten ondertekend. De contracten hebben vooral betrekking op het gemeentelijk groenonderhoud, maar ook biedt het dienstverleningspakket plaats aan zaken als schoonmaak, catering en bodediensten.

Aan het akkoord zijn intensieve onderhandelingen voorafgegaan. De meeste gemeenten legden stevige bezuinigingen op en WVK-groep moest aangeven welke gevolgen dit zou hebben voor de kwaliteit van de dienstverlening. Uiteindelijk zijn de partijen er goed uitgekomen, zeker ook dankzij BIZOB, het inkoopbureau van de gemeenten in Zuidoost-Brabant, dat de onderhandelingen coördineerde.

WVK-directeur Lambert van Erp is blij met de onderhandelingsresultaten. “WVK-groep maakt onzekere tijden door. Juist dan is het belangrijk dat de continuďteit in de bedrijfsvoering wordt veiliggesteld. Met deze dienstverleningsovereenkomst is dat het geval. Zo’n tweehonderd WVK-medewerkers zijn de komende vijf jaar verzekerd van werk.” 

Ook bij de drie kempengemeenten is er tevredenheid over het dienstverleningscontract, zegt Thijs Offermans, hoofd afdeling Bedrijfsvoering van de gemeente Eersel, die namens de gemeenten de onderhandelingen leidde. “De gemeenten zien WVK-groep als ‘van ons’ en willen zich daarom sterk maken voor een stabiele toekomst. Daar zijn we goed uitgekomen door zakelijke argumenten uit te wisselen.” Offermans noemt het een groot pluspunt dat de nieuwe afspraken berusten op één integraal raamcontract. “De eenduidigheid van het bestek maakt de uitvoering van het werk een stuk makkelijker. Bovendien is het prettig dat het betrekking heeft op een breder productenpakket, ook schoonmaak, catering, en bodediensten zijn erin opgenomen.

Bij de ondertekening van de contracten waren aanwezig burgemeester Thijs en wethouder Tönissen van de gemeente Eersel, wethouder Van der Linden van de gemeente Bladel en loco-burgemeester Antonis en wethouder Van de Ven van de gemeente Reusel-De Mierden.  WVK-groep werd vertegenwoordigd door directeur Van Erp en manager Bartholomeus. Namens BIZOB warenmevrouw Van Grinsven en de heer Van Brunschot aanwezig.

 


Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.