Gemeente wil overstappen op papierloos vergaderen met aanschaf 41 iPad's 

foto: papierloos vergaderen met de iPad

De Gemeente Reusel-De Mierden wil overstapppen op papierloos vergaderen voor raad, college en een deel van de organisatie. De belangrijkste drijfveren hiervoor zijn gebruikersgemak , kostenbesparing en efficiëntie

College, Raads, en duocommissieleden en tien leden van de organisatie zouden vanaf de zomerperiode met een iPad in bruikleen aan de slag kunnen gaan na een instructieavond.

Met deze verstrekking zal de onkostenvergoeding van € 50,00 per maandgebruik voor (eigen) computer en internetgebruik verlaagt kunnen worden naar € 20,00 per maand. Deze vergoeding omhelst de onkosten voor aanschaf, onderhoud en abonnement internetaansluiting. Voor duocommissieleden wordt dit bedrag gehalveerd.

Terwijl in het traject Vernieuwen, Ombuigen en Bezuinigen(VOB) het papierloos vergaderen een beoogd VOB voordeel van € 2000,00 zou moeten gaan opleveren, blijkt dat dit bij een voorlopige inschatting een klein financieel nadeel te worden.

Formeel dient de verordening rechtspositie wethouder, raads- en commissieleden voor wat betreft de vergoedingen voor PC/Internet nog te worden gewijzigd, en aan de raad ter goedkeuring worden voorgelegd alvorens over te kunnen gaan tot de aanschaf van deze iPad's met toebehoren. Dit zal in de raadsvergadering van 8 juli 2014 plaatsvinden.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.