Zilveren Rank voor "De Kempen Specials"

Zilveren Rank 2014 De Kempen Specials

foto: Jeanny van den Berg(l) reikte de prijs uit aan de Stuurgroepleden Corrie Driessen en Pia Thijssen (r).   

Vrijdag 10 oktober 2014 werd in de Bibliotheek in Bladel de Zilveren Rank uitgereikt. Deze prijs, een fraai beeldje met oorkonde en een prijs van 5.000 euro werd door Jeanny van den Berg, directeur van het Bijzonder Jeugd Werk(BJB) in Deurne, uitgereikt aan De Kempen Specials.

Met de Zilveren Rank wil Stichting Kiemkracht steun geven aan personen en instellingen die op bijzondere wijze bijdragen aan de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen.

De Kempen Specials is een organisatie voor jongeren met autisme vanaf de basisschoolleeftijd welke maandelijks activiteiten zoals een chill-middag en outdooractiviteiten organiseert. Ze draaien nu drie jaar volledig op vrijwilligers en zonder subsidie en willen graag hun activiteiten uitbreiden.

Stichting Bakkerijmuseum de Grenswachter

foto de aanmoedigingsprijs voor Stichting Bakkerijmuseum de Grenswachter 

Aanmoedigingsprijs

Naast de Zilveren rank was er ook een aanmoedigingsprijs (geldbedrag 1.000 euro). Deze prijs ging naar de Stichting Bakkerijmuseum De Grenswachter uit Luyksgestel. De stichting heeft voor kinderen van groep 1 tot en met 4 een lesprogramma (de Kempische Molenmuis) samengesteld waarin erfgoededucatie en taalontwikkeling hand in hand gaan. Voor het onderhouden en uitbreiden van dit project komt deze prijs als geroepen.

Alle foto's ook in onderstaand (bestel) overzicht.

foto: in afwachting van de bekendmaking van de Zilveren Rank 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.