Nominaties Bronzen Venster bekend

foto:  het Bronzen Venster

BLADEL    Het Pius X-College in Bladel, streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk en VDS Technische Industrie in Hapert maken kans op het Bronzen Venster, de tweejaarlijkse stimuleringsprijs van WVK-groep. De prijs wordt uitgereikt aan een Kempisch bedrijf dat zich op bijzondere wijze inzet voor de (arbeids)positie van mensen met een beperking. Uit een voorselectie van circa vijftien bedrijven heeft een onafhankelijke jury de drie genoemde bedrijven genomineerd. Op donderdag 6 november wordt bij WVK-groep bekendgemaakt welk van deze drie de uiteindelijke winnaar is.

Het Bronzen Venster is een miniatuuruitvoering (in brons) van het grote stenen beeld ‘Het Venster’ dat voor het gebouw van WVK-groep staat, langs de N284. Dit beeld werd in 2006 vervaardigd door de Amsterdamse kunstenaar Rob Schreefel bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van WVK-groep. Het symboliseert het perspectief (‘een venster op de toekomst’) dat mensen met een beperking geboden moet worden op een betekenisvol arbeidzaam leven.

WVK-groep heeft de prijs destijds in het leven geroepen om bedrijven in de regio te stimuleren vaker mensen met een beperking in te zetten in het arbeidsproces. Veel ondernemers hebben deze boodschap opgepakt: bij meer dan 150 bedrijven in de regio werken mensen die, vanwege een lichamelijke, verstandelijke of psychische beperking, moeilijk op eigen kracht aan een baan kunnen komen. Meestal is dat in de vorm van een detachering, soms groeit zo’n detachering uit tot een vast dienstverband.

Eerder werd het Bronzen Venster uitgereikt aan Vencomatic (2010) en aan Van de Huijgevoort van Jumbo-supermarkten en een vleesverwerkingsbedrijf in de Kempen (2012).

De jury van het Bronzen Venster bestond dit jaar uit Jan ten Doeschate (manager Bestuurlijke organisatie en Toezicht bij de Provincie Noord-Brabant en voorzitter van de Stichting Techniekportaal De Kempen), Frans Claassens (rector Rythoviuscollege Eersel) en Wim Wouters (directeur en gemeentesecretaris van Bergeijk). Juryvoorzitter Jan ten Doeschate zal de prijs donderdagmiddag 6 november om 17.30 uur uitreiken. Dat gebeurt in de WVK-vestiging Hallenstraat, Hallenstraat 10 in Bladel. 

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.