Het Bronzen Venster voor VDS Technische Industrie uit Hapert

Dhr K Leijten(l) en Dhr J v Meijl

foto Dhr. K. Leijten(l) en Dhr. J. v Meijl van VDS Technische Industrie

VDS Technische industrie is winnaar geworden van het Bronzen Venster, een tweejaarlijkse prijs van WVK-groep Bladel voor een bedrijf in de regio dat uitzonderlijk gunstige arbeidsomstandigheden creëert voor mensen met een arbeidshandicap.

De prijs werd op donderdag 6 november 2014 bekendgemaakt tijdens de Themadag voor zakelijke partners van WVK-groep.

Dat gebeurde door juryvoorzitter Jan ten Doeschate, die de prijs ook uitreikte aan Dhr J. van Meijl. Voor de prijs waren nog twee andere bedrijven genomineerd: Het Pius-X college en streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk.

De prijs het Bronzen Venster is een miniatuur van het grote stenen kunstwerk Het Venster dat langs de N284 in de voortuin van het WVK-pand staat. Het symboliseert het perspectief op maatschappelijke integratie wanneer ondernemers het venster openzetten voor mensen met een beperking.

Het jury rapport luidde als volgt: één van de drie bedrijven weet zich per saldo van de andere twee te onderscheiden door: -De duurzaamheid van de dienstverbanden -de volwaardige arbeidsplaatsen -de integratie van de WVK medewerkers in het totale personeelsverband -en de positieve balans van economische en sociale motieven.

Na afloop vertelde Dhr v Meijl apetrots en vereerd te zijn met het behalen van deze prijs en "we trachten" vervolgd hij "een goede werkgever te zijn voor deze mensen" Hij sluit af met de woorden dat de VDS Technische Industrie vanaf december VDL-VDS Technische Industrie zal gaan heten.

Eerder werd het Bronzen Venster uitgereikt aan Vencomatic (2010) en aan Van de Huijgevoort van Jumbo-supermarkten en een vleesverwerkingsbedrijf in de Kempen (2012).
foto (bestel) overzicht

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.