Ontmoetingsavond inwoners Hulsel met college van B&W

Dinsdag 9 december 2014 werd in het Drieske in Hulsel een ontmoetingsavond georganiseerd door de dorpsraad voor de inwoners van Hulsel

Ruim 50 inwoners kregen op deze avond informatie over o.a:

De afvalstoffenproef. Die in alle kernen zal worden uitgerold waarbij de prijs van de  tariefzak waarschijnlijk zal worden verhoogd tot € 2,90 per zak en de prijs van de GFT(groene) kliko € 1,50 per kliko wordt. Ook zal de afvalstofheffing zal worden verhoogd naar € 90,00. Invoering PMD zak (plastic, metaal en drinkflacons)

Onderstaand filmpje hoe afvalscheiding bij Baetsen gaat

 

-Het glasvezelproject: (voor het buitengebied) door coöperatie Kempenglas waarin als alles volgens plan verloopt het buitengebied met kerst 2015 de beschikking over glasvezel heeft. 

-Buslijn 143: geen oplossing per 14-12-2014 als de busverbindingen versoberen/stoppen. Wethouder vd Ven hoopt binnen enkele weken wel meer duidelijkheid te kunnen geven na analyse van de enquete formulieren. Invulling ritten door Regiotaxi zou optie kunnen worden.

-Onderwijshuisvesting: geen gevaar dat de komende jaren de school zal gaan verdwijnen maar Wethouder Antonis is voorzichtig omdat op langere termijn geen garanties kunnen worden gegeven. Ook is er discussie over invulling ruimtes van school na schooltijd zonder concurrerend te zijn voor 't Drieske

-Structuurvisie: Wethouder geeft uiteenzetting over de werkwijze mbt de totstandkoming van een nieuwe structuurvisie eind 2015.

-Voorliggende voorziening.

-Urgentiegebieden.

 De avond werd geleid door Vic Boemaars. Burgemeester Tuerlings ontbrak door omstandigheden op deze avond

      Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.