Huiskamerproject Reusel wordt mogelijk uitgerold in ruimte oude bibliotheek in het  Gemeentehuis

Op donderdag 11 december 2014 werd in D'n Aachterūm in Reusel een informatiebijeenkomst gehouden over de veranderingen in de zorg vanaf 1-1-2015

In een bomvolle zaal(ruim 100 bezoekers) gaf wethouder Antonis een presentatie betrekking hebbende op de onderdelen huishoudelijk hulp, client ondersteuning en begeleiding die o.a. vanaf 1 januari voor rekening van de gemeente komen.

Tijdens de velen vragen liet de wethouder zich terloops ontvallen dat er ook in Reusel plannen zijn voor het opstarten van een huiskamerproject, dat naar alle waarschijnlijkheid gevestigd gaan worden in de ruimte van de oude bibliotheek in het gemeentehuis in Reusel.

Dit project is bedoeld voor inwoners van Reusel die behoefte hebben aan sociale contacten, maar ook voor inwoners van wie de mantelzorger even iets anders kan doen. Mensen kunnen er zonder indicatie naar toe in tegenstelling tot begeleiding die bij een zorgboerderij wordt gegeven.

Bij een huiskamerproject worden er onder begeleiding van vrijwilligers activiteiten georganiseerd, maar er is ook al bv de mogelijkheid voor het maken van een praatje of het doen van een spelletje.

Wethouder Antonis geeft aan dat er in de Schakel in Hooge Mierde al vanaf februari 2013 een huiskamerproject van start is gegaan met een fantastisch resultaat.

      Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.