Buurtpreventie van start in buurtvereniging Kloosterstraat e.o  (Lage Mierde)

foto: vlnr Toon Antonis, Wil van den Hout, Ton Span en Ernst Melters

Op donderdag 18 december 2014 is in cafť Dorpzicht in Lage Mierde de officiŽle aftrap gegeven van de start van het Buurtpreventieteam Kloosterstraat e.o.

De aanwezige buurtgenoten zijn nogmaals kort op de hoogte gebracht van de werkwijze door de Gemeente Reusel-De Mierden (wethouder Antonis) en door de Politie (Ernst Melters). Tevens was er gelegenheid tot het stellen van vragen, waarna afloop een toast werd uitgebracht op een succesvolle start van dit project.

Het is in Lage Mierde de 3e buurtvereniging die in samenwerking met de Gemeente Reusel de Mierden en de Politie, het preventieproject gestart zijn. Eerder zijn Buurtvereniging Den Overstroom en Den Overschot reeds dit traject ingeslagen.

Met een buurtpreventieteam gaan de bewoners een bijdrage leveren aan een prettige leefomgeving.Op het gebied van criminaliteit, overlast en onveilige situaties zijn er afspraken gemaakt met de deelnemers in de buurt. Een aantal coŲrdinatoren, die bekend zijn bij de bewoners, onderhouden de contacten naar de Gemeente en de Politie en dragen ook zorg voor een terugkoppeling van de ondernomen stappen of afwikkeling naar de melders en bewoners. 

Om snel en effectief meldingen door te geven wordt o.a gebruik gemaakt van e-mail, (smart) telefoon (WhatsApp en Messenger). Hiernaast zijn de bekende buurtpreventiebordjes geplaatst en de preventie raamstickers verspreid.

 

       Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.