Toneel Hooge Mierde: Geld maakt niet gelukkig

Eind januari speelt Toneel Hooge Mierde drie keer de voorstelling “Geld maakt niet gelukkig”, geschreven  door Gerben  Pijl.

Er mag gelachen worden,  want er loopt het een en ander uit de hand.  Dat heeft Ferdinand van Bruggen echter vooral aan zichzelf te wijten. Hij houdt er nogal vrouwonvriendelijke meningen op na. Dat heeft er onder andere toe geleid dat hij zijn baan is kwijtgeraakt, maar ook dat zijn vrouw Marie Claire heeft besloten om hem, na jaren van frustratie, even in zijn sop gaar te laten koken.

Op zichzelf teruggeworpen grijpt Ferdinand iets te gemakkelijk naar de fles. Gelukkig is daar dochter Petra die haar vader even door zijn ongelukkige periode probeert te helpen. Dan komt er een brief van een rijke oudtante waarin zij aankondigt dat ze de familie Van Bruggen  tot haar enige erfgenamen wil maken. Maar dan moet ze wel zeker weten dat ze haar geld nalaat aan een ideaal gezin. Om tante Adelheid te misleiden moet er nu een slim plannetje bedacht worden. Zonder dat ze het zelf eigenlijk wil wordt buurvrouw Annie ook in het complot betrokken. Het laat zich raden dat het niet allemaal van een leien dakje zal gaan.

De regie van “geld maakt niet gelukkig” is in handen van Toon van Overdijk.

De voorstellingen vinden plaats in De Schakel in Hooge Mierde. Opvoeringsdata : zaterdag 24 januari, vrijdag 30 januari en zaterdag 31 januari. Aanvang telkens om  20.00 uur. De entree bedraagt 7.50 €. Dit is inclusief een kop koffie/thee in de pauze

Reserveren kan door te bellen naar 06-22039686

 

  Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.