Bierfiets estafette tijdens Wieleravond 4 daagse in Reusel

foto: bierfietsen

Reusel Sport organiseert van 28 - 31 januari 2014 alweer voor de 34e keer de avondvierdaagse in Café

Nieuw dit jaar is de bierfiets-estafette op vrijdagavond 30 januari met als hoofdprijs een fust bier met eigen taptafel.

Wat houdt deze bierfiets-estafette in?

Elk team bestaat uit drie renners met eventueel een gelegenheidscoach. De “eerste” renners van de twee teams die moeten beginnen, gaan bij de fiets staan die via loting is toegewezen. Deze renners krijgen op de fiets met een arm een vol glas bier. Na de pieptoon van de starter, stappen ze op de fiets en fietsen zo snel ze kunnen, zodat de arm met het glas bier naar voren komt tot aan de mond en drinken dit glas HELEMAAL LEEG  zonder daarbij de handen te gebruiken.

Daarna rennen ze naar de tafel waar de andere renners van het team staan. De tweede en derde renner volgen daarna hetzelfde programma(hoeven niet te wachten op de pieptoon), waarna de eindtijd van het team staat genoteerd. De beste tijden gaan naar de halve finale of finale, dit afhankelijk van het aantal deelnemende teams.

De uiteindelijke winnaar van de bierfiets-estafette kan daarna met de volgende uitdaging aan de slag: een fust bier met eigen taptafel! Op de nummers twee en drie liggen consumptiemunten te wachten.

Waar kun je je opgeven? Aanmelden kan t/m maandag 26 januari 2015 bij Albert Dirkx via e-mail op a.dirkx5@chello.nl of telefonisch op 0497–38 53 36.Uiteraard streven we ook naar een “mooi” dames-deelnemersveld! Dus dames, geef je op voor dit nieuwe spektakelstuk.

 

 

  Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.