Benefietconcert Shantykoor in De Schakel in Hooge Mierde

Hooge Mierde – Inwoners van de Kempen een aantrekkelijke muziekavond bieden en met de entreegelden de exploitatie van gemeenschapshuis De Schakel versterken. Dat is de opzet van het benefietconcert dat Shantykoor Nooit te Water op 7 maart in De Schakel in Hooge Mierde ten gehore brengt.

Het koor heeft in het gemeenschapshuis zijn vaste repetitieruimte en wil dit nu als dank voor de ontvangen gastvrijheid een ‘wederdienst’ bewijzen.
Maar voor het publiek draait het natuurlijk maar om één ding: de muziek. En die is bij Shantykoor Nooit te Water in goede handen.

In de twaalf jaar dat dit 35-koppige mannenkoor nu bestaat, heeft het in deze regio furore gemaakt – zeker ook dankzij de begeesterde leiding van dirigent Ad Verhagen. Er is een repertoire opgebouwd van een kleine honderd liederen die in karakter variëren van enthousiast en uitbundig naar uiterst timide en gedragen.

Maar altijd met gevoel.

Alle liederen hebben inhoudelijk verbinding met het (eertijdse) zeemansleven. Ze verhalen over de voortdurende weemoed van de zeeman die zo snel mogelijk wil terugkeren naar zijn geliefde aan wal. Maar even goed vertellen ze over de middelen die hij aangrijpt om die weemoed de baas te blijven, zoals drank en meisjes van lichte zeden.

Shantykoor Nooit te Water vertolkt deze liederen met muzikale begeleiding van twee accordeons (bespeeld door Fons Koolen en Jacques de Kort) en een slagwerker (Albert Klomp).Ruim vijftig liederen uit het eigen repertoire heeft Shantykoor Nooit te Water inmiddels ‘naar buiten gebracht’ in de vorm van drie cd’s: ‘We steken van wal’, ‘Brabants Zeebanket’ en Zeenmansgroet uit de Kempen.

Verder treedt het koor met enige regelmaat op in Midden- en Zuidoost-Brabant. Meestal zijn dit besloten optredens, daarom is het voor het publiek des te aantrekkelijker dat er nu een concert is met een openbaar karakter.Het benefietconcert van Shantykoor Nooit te Water vindt plaats op zaterdag 7 maart 2015 in gemeenschapshuis De Schakel in Hooge Mierde.

Het concert begint om 20.00 uur en duurt (met een pauze van drie kwartier) tot ongeveer 22.30 uur. Kaartjes kosten vijf euro (inclusief een kop koffie of thee) en zijn op drie manieren te reserveren:

- Telefonisch: bij Margon Buijlinckx, tel. 06-22014109
- Via de mail: infor@schakelhm.nl
- Aan de bar van De Schakel op maandag- en woensdagavond vanaf 19.30 uur

  Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.