SDO'39 verliest van BES in eindfase 2-3

SDO'39 - BES 2-3 seizoen 2014/2015

Op zondag 12 april 2015 speelde SDO'39 een thuiswedstrijd tegen BES en verloor met 2-3

Voor SDO’39 stond er niets meer op het spel, behalve het veiligstellen van een goede plaats op de ranglijst en BES kon revanche nemen op het verlies tegen de oranjezwarten in november van het vorig jaar. De eerste helft was gelijkwaardig, de tweede helft had BES het betere van het spel en kreeg wat meer en betere kansen dan de thuisploeg.

BES opende sterk en het eerste gevaar kwam in de 12e minuut uit een corner, maar de bal kon worden weg gewerkt. SDO kwam twee minuten later met een tegenaanval wanneer de bal via Thijs Spieringhs en Martijn Hellegers bij Martijn Dijkstra kwam, maar zijn schot belandde in het zijnet. In de 20e minuut de eerste treffer en die kwam voor rekening van de thuisploeg. Uit een voorzet vanaf links scoorde, de nog half met de rug naar het BES-doel staande, Frans Berger met de zijkant van de voet, door de bal op die wijze over doelman Stijn Habraken in het net te tikken, 1-0.

SDO'39 - BES 2-3 seizoen 2014/2015 Er waren vele duels op het middenveld en er vielen over en weer aanvallen te noteren, maar het waren de bezoekers uit Borkel en Schaft die in de 35e minuut op gelijke hoogte kwamen door een geplaatste kopbal van de goed vrij staande Ruud Nijssen. Bijna kwam de voorsprong voor SDO nog op het bord, wanneer Frans Berger met een kopbal voor groot gevaar zorgde, maar doelman Stijn Habraken plukte de bal uit de rechter bovenhoek. Ruststand 1-1.

In de beginfase van de tweede helft was het voornamelijk BES dat de betere kansen kreeg om weer op voorsprong te komen, daar ook het spel van SDO verre van dat in de eerste helft was. In de 52e minuut kreeg Yordi Bukkems een dot van een kans, maar schoot de bal over en ook Robin Smets had twee minuten later een grote kans, ook zijn schot ging over de goal van de al zo goed als verslagen SDO-doelman Nick Vermeiren. Wel scoren deed uiteindelijk Luuk Gijsbers, die zich gemakkelijk kon ontdoen van zijn tegenstander en weinig moeite had om de bal in de touwen te schieten, 1-2.

Kansjes waren er in de daarop volgende minuten voor Martijn Hellegers en Niels Heesakkers, maar deze leverden niets op. BES bleef kansen creëren, maar tot dan toe geen doelpunten. In de 73e minuut de gelijkmaker voor SDO, wanneer, uit een op maat genomen vrije trap van Martijn Dijkstra, Geert Coolen de bal perfect wist binnen te koppen,2-2. (zie foto 1)

Net als een week eerder tegen Hapert, duurde de vreugde niet lang, want drie minuten later alweer een doelpunt voor BES, wat later de winnende bleek te zijn, 2-3. Een hard schot van Robin Smets kon door doelman Vermeiren niet klemvast gepakt worden en in de rebound was het Ruud Nijssen die de aanval afwerkte en de bal binnenschoot.

Naar het einde van de wedstrijd toe kwamen er nog wel kansen voor de thuisploeg, maar het was BES, dat de drie punten kon bijschrijven en zo de derde plek steviger in handen wist te houden, mede door het verlies van Netersel, thuis tegen Hulsel.