Gemengde gevoelens voor Slotconcert Reusels Muziekske

foto: druk overleg bij Ut Reusels Muziekske

Het uitverkochte slotconcert, wat het Reusels Muziekske op zondagmiddag 19 april 2015 in de Kei in Reusel heeft georganiseerd, levert nu al veel gemengde gevoelens op bij het duo Riet v Gorp en Frans Pijs.

Gevoelens van emotie omdat dit het laatste concert is wat ze gaan verzorgen, maar ook gevoelens van onmacht omdat begin april burgemeester Harrie Tuerlings een gebruiksbeperking van de kelder en eerste verdieping van de Kei afkondigde ivm de brandveiligheid.

"We dachten eerst dat het een 1 april grap was toen we het in de media lazen" zegt Riet, "maar al gauw bleek het een serieuze zaak te zijn" .

"Deze beslissing van de burgemeester betekende dat we de 120 toeschouwers die een kaartje voor het balkon hadden besteld, hier niet zouden mogen zitten" vult Frans aan.

Er volgde een tijd van telefoneren, overleggen maar vooral onzekerheid wat het duo en hun partners zelfs slapelozen nachten opleverden. 

Uit de vele gesprekken met gemeente en beheerder van de Kei kregen Riet en Frans het gevoel dat er toch wel kansje in zou zitten dat er misschien met tijdelijke maatregelen er toch bezoekers op het balkon konden plaatsnemen. Het college zou daar op dinsdag 14 april pas een definitief besluit over nemen.

Een noodscenario van het Reusels Muziekske werd alvast opgesteld waarin was voorzien om:

-de toeschouwers te verplaatsen naar de foyer,

-deze kleine zaal met beperkter zicht op het podium voorzien zou worden van grote digitale beeldschermen,

-en dat de bezoekers met een plaatsbewijs voor het balkon schriftelijk zouden worden geļnformeerd over de ontstane situatie.

Op dinsdag (14-4) viel het definitief besluit van het college dat op korte termijn wel een brand- en ontruimingsinstallatie zal worden aangelegd maar dat er tot die tijd op geen wijze een uitzondering gemaakt kan worden voor de reeds afgekondigde gebruiksbeperking.

Het (bovengenoemde) noodscenario werd hierna direct in werking gezet en afspraken werden gemaakt met een beeldverhuurbedrijf die de foyer dusdanig gaat voorzien van fraaie beeldschermen ter compensatie van de minder riante plaatsen.

De extra kosten wordt een zorg voor later aldus Riet en Frans, laten we eerst er maar eens voor zorgen dat we de toeschouwers, met daaronder prominente genodigde op o.a het gebied van het Brabantse Dialect, een onvergetelijke middag zullen gaan bezorgen.

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.