Lintjesregen in Reusel-De Mierden

Vrijdag 24 april 2015 werden in Reusel-De Mierden vijf koninklijke onderscheidingen uitgereikt door Burgemeester Tuerlings

Dhr V.(Vic) Boemaars,  

Motivatie voor toekenning van de onderscheiding

Vic Boemaars zet zich al vele jaren in voor de Hulselse gemeenschap. Vanaf 1978 is hij betrokken bij de Voetbalvereniging Hulsel. Hij heeft als secretaris diverse jaren deel uitgemaakt van het bestuur. Daarnaast is hij trainer geweest, heeft hij wedstrijden gevlagd en gefloten. Hij heeft zitting gehad in diverse commissies en is als afgevaardigde van de voetbalvereniging betrokken bij het nieuwe sportbeleid.

Hij is een van de initiatiefnemers van de pilot “project Leefbaarheid Hulsel”, die in 2006 is opgestart. Diverse projecten zijn uitgevoerd zoals o.a. de oprichting van een dorpsraad, een dorpsservicepunt, een natuurspeeltuin, renovatie en aanleg van voet- en fietspaden en wordt hij betrokken bij de instandhouding van de diverse  projecten.

Hij is betrokken bij de oprichting van de buurtpreventie en het project Hulsel Vic Boemaars heeft een grote rol gespeeld bij de oprichting van de huidige dorpsraad. Als voorzitter is hij aanspreekpunt voor de gemeente en mede organisator van o.a. de jaarlijkse ontmoetingsavonden.

Bijna 25 jaar lang heeft hij samen met anderen avondwaken verzorgd. Dit met veel respect voor de betrokkenen en tot steun van velen. Op dit moment zet hij zich samen met anderen in om een alternatief te vinden voor het gebruik van het Vic Boemaars heeft zich jarenlang en andere dorpsfestiviteiten.

 

Mevr M.(Marion) van der Heijden-Vosters,

Motivatie voor toekenning van de onderscheiding

Marion Vosters uit Reusel is vanaf 1977 actief betrokken bij Korfbalvereniging Rosolo. Ruim 30 jaar is zij trainer/coach geweest van jeugdteams en heeft zij een positieve bijdrage geleverd aan de behaalde resultaten. Een aantal jaren is Marion lid geweest van de jeugd technische commissie en heeft zij zich samen met anderen ingezet om speltechnische zaken te verbeteren, problemen rond de competitie aan te pakken en werden er naar alternatieven gekeken ter verbetering van trainingen en opleidingen.

Als lid van de jeugdactiviteitencommissie heeft zij diverse activiteiten georganiseerd zoals het Sinterklaasfeest, schoolkorfbaltoernooien en korfbalkampen. Verschillende jaren heeft zij zitting gehad in de redactie van het clubblad van Rosolo. Ook is ze actief geweest bij de organisatie van het 50- en 60-jarige jubileum van de vereniging. Mevr. Vosters is momenteel nog actief als scheidsrechter en de laatste jaren is zij toegetreden tot het bestuur.

 

Dhr H.(Harrie) Antonis  

Motivatie voor toekenning van de onderscheiding

Harrie Antonis is vanaf 1984 vrijwilliger bij AVR’69 (Atletiekvereniging Reusel).Vanaf het begin is hij actief betrokken bij het samenstellen van het clubblad en is hij contactpersoon voor de sponsoren. Hij neemt deel aan diverse commissies die door de jaren heen grote atletiekevenementen hebben georganiseerd en nog organiseren. Te denken valt hierbij aan bijv. de stratenloop, run-bike-run, l’avant Sylvestre cross en de Nationale Grasbaanspelen.

Als onderhoudsman / materiaalman heeft hij in 1988 geholpen bij de realisatie van het nieuwe clubgebouw en in 1999 bij de renovatie. Hij verricht onderhoudswerkzaamheden op de atletiekbaan en is betrokken bij de vernieuwing van bijv. de hoogspring-, polsstok-, verspring- en kogelsector en bij de aanleg van een asfaltbaan en een trimbaan met krachttoestellen.

Hij zorgt er ook voor dat voor een thuiswedstrijd het wedstrijdveld zonder problemen gebruikt kan worden.Van 1985 tot 2004 heeft hij deel uitgemaakt van het bestuur AVR’69.

 

Dhr H.(Harrie)Huijbregts, Motivatie voor toekenning van de onderscheiding

Harrie Huijbregts uit Reusel is ruim 30 jaar actief als vrijwilliger verbonden aan Voetbalvereniging SDO’39 uit Lage Mierde. Hij is tot zijn 70e actief clubscheidsrechter en grensrechter geweest. De laatste 10 jaar is hij vrijwilliger van de VUT-ploeg en is hij actief betrokken bij het bijhouden en
prepareren van de velden, verzorgen van materialen en bijhouden van de kleedkamers.

In 2013 was hij 60 jaar lid van de vereniging en is hij benoemd als lid van verdiensten.Vanaf 2002 fluit hij op de zaterdagen voetbalwedstrijden voor Reusel Sport en begeleidt hij jonge
scheidsrechters. Ook beheert hij de wedstrijdshirtjes.

Vanaf 2000 is hij vrijwilliger bij de Mariaschool en vanaf 2007 bij de school de Leilinde. Hij houdt samen met andere vrijwilligers de tuin bij en is inzetbaar bij allerlei andere activiteiten die de scholen organiseren. Vanaf de oprichting is hij vrijwilliger bij de jaarlijkse spellenmiddag voor mensen met een beperking. De laatste jaren is hij mede- organisator van het jaarlijks biljarttoernooi van de KBO.

Dhr F. (Frans) Driesens,  

Motivatie voor toekenning van de onderscheiding

Frans Driesens uit Reusel was medeoprichter van de in 1977 opgerichte Nederlandse Vereniging voor de Historie van de Radio. Negen jaar is hij bestuurslid geweest, waarvan zes jaar voorzitter. Hij heeft zich tot 2012 voor de vereniging ingezet.

Het Radio Historisch Tijdschrift dat door de vereniging wordt uitgegeven heeft diverse artikelen van zijn hand mogen publiceren. Ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de vereniging heeft hij als jubileumgeschenk, een boek geschreven. Het boek maar ook zijn artikelen zijn van grote waarde voor de geschiedschrijving van dit industrieel erfgoed en dienen voor velen als informatiebron.

In 1985 heeft hij het Radio Amateur Museum opgericht. Hij heeft een unieke collectie radiotoestellen verzameld die de ontwikkeling van de radio-industrie in Nederland vanaf 1930 weer geeft. Het museum heeft op dit gebied de grootste collectie ter wereld en de historische waarde hiervan wordt nationaal maar ook internationaal erkend.

In 2011 is hij betrokken geweest bij de oprichting van de Stichting Telecommunicatie Erfgoed Nederland. Doel van de Stichting is om de unieke collectie van het Radio Amateur Museum te behouden. Frans Driessens is secretaris van de Stichting. Vanaf 1974 heeft hij samen met anderen een twaalftal tentoonstellingen georganiseerd.

 
 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.