Herinrichting Lensheuvel-'t Heike mogelijk dit jaar al gerealiseerd

foto: gaat de nieuwe Lensheuvel anno 2016 er zo uitzien?

Op maandag 11 mei 2015 vond er in het gemeentehuis een bijeenkomst plaats over voortgang van de herinrichting Lensheuvel-'t Heike

Op deze avond kregen de mensen te horen dat er mogelijk een subsidiebedrag kan worden ingezet van 500.000 voor het compleet maken van een door de provincie aangewezen hoofdfietsroute. De Lensheuvel moet dan in 2015 nog worden omgevormd naar een weg waarbij de fietser de belangrijkste gebruiker is in de straat, wat ook wel een fietsstraat wordt genoemd.

Doorgaand "zwaar" verkeer zal via de Sleutelstraat worden gevoerd waarbij er nog discussie was welk plaatselijk zwaar verkeer nog door de Lensheuvel zou mogen blijven rijden. Ook de inrichting van 't Heike gaf veel discussie met name omdat het fietspad wel eens zou gaan verdwijnen.  Met de input van de aanwezigen zal het voorstel worden aangepast.

Natuurlijk zal het subsidiebedrag niet toereikend zijn om de inrichting te realiseren. De raad gaat zich daar morgenavond al over buigen in de commissievergadering ruimte en komt er over twee weken een raadsvoorstel.

Meer informatie klik hier

foto: een druk bezochte informatieavond

 

 

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.