Rosolo en DDW delen de punten in laatste wedstrijd 17-17 (rust 9-8)

Rosolo-DDW 17-17(rust 9-8) dd 18-5-2015

Op zondag  17 mei werd op sportpark den Hoek in Reusel de (dames) korfbalderby Rosolo – DDW gespeeld.  Terwijl er voor beide teams op het veld geen hoofdprijzen meer te behalen waren, was er desondanks op het veld nog veel inzet van beide teams om de winst te pakken voor de spreekwoordelijke eer/statistieken.

Na afloop bleek de winst toch naar de toeschouwers te gaan die een wedstrijd met een prima amusementswaarde zagen en eindigde in 17-17

Ondanks het hogere tempo van Rosolo bleef DDW in de beginfase  goed in de wedstrijd en gingen de teams rusten met een 9-8 stand . Na rust pakte de thuisploeg goed door en maar kon het verschil van twee doelpunten voorsprong maar niet vergroten (11-9, 14-12)

DDW kwam toch weer langszij (14-14) tot zelfs 16-16. Terwijl de laatste minuut was aangebroken leek de winst naar Rosolo te gaan na een score van Anke Jansen(17-16).  Maar enkele seconden voor tijd werd de gelijkmaker toch nog gemaakt door Veerle Mariën voor DDW 17-17  en floot de scheidsrechter daarna meteen voor einde wedstrijd.  In de competitie(veld) eindigt DDW op plaats 5 (15 pnt) en Rosolo op plaats 6 (12 pnt).  Na afloop bleek DDW toch nog een prijsje binnengesleept te hebben door  “de meeste goals voor” te hebben gemaakt in de topklasse(veld) namelijk 225.