Domingos Muanza heeft maar één doel: topsporter worden

Domingos Muanza

foto Domingos Muanza tijdens zijn warming-up

Domingos Muanza (1997) uit Reusel is als A junior in de atletiekwereld al best een atleet met naam. Hij heeft als 17-jarige een persoonlijk record op de 100 meter van 11.41 op zijn naam staan.

Domingos is sinds twee jaar actief bij de attila springgroep in Tilburg en daarvoor was hij al 9 jaar lid van atletiekvereniging AVR'69.

Zonder anderen tekort te doen wil hij toch de familie Roest noemen die hem vele jaren goed heeft begeleid in zijn AVR tijd in Reusel.

Meerkamp was toen zijn "ding" met diverse atletiekonderdelen. (o.a. kogelstoten). 
Toch maakte hij een een switch naar het onderdeel Sprint wat hem beter ligt.
Omdat de trainingsmogelijkheden voor dit onderdeel bij AVR'69 niet optimaal voor Domingos waren, maakte hij twee jaar geleden de overstap naar Attila in Tilburg.

Zijn volgende doel om toegelaten te worden tot de sprintgroep onder leiding Coen Huyding wordt al snel werkelijkheid. De limiet hiervoor was 11.90 lopen. Nu kijkt Domingos al weer vooruit om een tijd onder de 11 seconden op de klok te gaan zetten en zou de nederlandse top hiermee in het vizier hebben. Hij vertelt dit op een warme maandagavond als we samen naar de training rijden.


Ik pik hem thuis op, en mijn eerste reactie toen hij in mijn auto stapte was:
mmm het is nog maar een "mannetje", maar als de spikes op de fraaie trainings accomodatie in Tilburg worden aangedaan na een warming up van ruim 45 minuten verandert dit "mannetje" plots in een atleet die gefocust is op maar één doel: topsporter worden.

Naast de intensieve trainingen bij Attila ( 2x per week) is hij ook nog drie avonden te vinden in de sportschool in Reusel. Met de instrumenten vertrouwen, motivatie en geloof ziet hij hiermee alle mogelijkheden zijn doel te kunnen bereiken. Het lijkt een kwestie van tijd te zijn.

In het verlengde van zijn sportcarrière sluit ook zijn schoolopleiding hierop aan. Na het afstuderen dit schooljaar aan de Pius-X in Bladel,  wordt zijn vervolgopleiding Sport en Bewegen aan het Willem 1 college in Den Bosch, met als doel een job als sportinstructeur.

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.