Mike Gerritsen(2003)breekt Brabants zwemrecord van Pieter van den Hoogenband

Mike Gerritsenfoto (96 dpi): Mike Gerritsen op weg naar zijn training voor het zwembad in Arendonk.

Een Reuselse jongen die het Brabantse record voor 12 jarige van Pieter van den Hoogenband op de 200 meter verpulvert?  Daar wilde ik meer van weten en zo maakte ik een babbeltje met de 12 jarige Mike Gerritsen uit Reusel

Terwijl ik de inrit oprij komt Mike ook net thuis van zijn dagelijkse zwemtraining. Al snel zitten we aan de keukentafel en verbaas ik me over de successen van het Reuselse zwemtalent.

Mike zwemt al vanaf zijn negende maar pas het laatste jaar tref je hem zowat dagelijks in het zwembad van Arendonk aan.  Oorontstekingen belemmerden hem de eerste jaren waardoor hij met regelmaat moet verzuimen van de training. 

Al gauw bleek Mike talent te hebben en verpulverde hij persoonlijke records. Onder begeleiding van de trainsters Elke en Agnes van de Arendonkse zwemvereniging wordt er 6 keer per week hard gezwommen en aan zijn conditie gewerkt.  Dat is ook het verschil wel met zwemverenigingen in Nederland merkt Mike op. "In Nederland wordt veel op techniek getraind en minder op conditie terwijl in BelgiŽ meer op conditie wordt getraind. Hierdoor zie je dat wedstrijdzwemmers uit BelgiŽ beter zijn op de langere afstanden (100, 200 mtr)  en Nederlanders de kortere afstanden beter beheersen(50 meter)" Overigens is Mike ook nog lid van zwemvereniging Platella uit Bladel.

De specialiteit van Mike is zowel de vrije- als de rugslag en om zijn tijden te blijven verbeteren ligt hij ruim negen uur per week in het water.

Even de cijfers langs elkaar van Pieter (van den Hoogenband) en Mike (Gerritsen) op hun 12 jarige leeftijd

50 meter vrij: Pieter: 0.28.8 en Mike: 0.29.29.

100 meter vrij: Pieter: 1.04.14 en Mike: 1.02.71.

200 meter vrij: Pieter: 2.20.80 en Mike: 2.19.84.

Mieke Gerritsen

De cijfers liegen er niet om waardoor er veel eerste prijzen in de wacht worden gesleept door Mike.

Een korte opsomming:

In 2015 Brabants kampioen op de 200 meter vrije slag, 100 meter vrije slag en 100 meter rugslag.

Het Brabantse record op naam van Mike 200 meter vrije slag en 100 meter rugslag.

Belgisch kampioen op de 100 vrije slag.

Lange Wapper

 Op 18 oktober 2015 komt Mike in Antwerpen aan de start tijdens de provinciale kampioenschappen waarna hij ook de Lange Wapper oorkonde met bijbehorend beeldje krijgt uitgereikt. Het is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan zwemmer of zwemster die in het zwemseizoen (september Ė juli) in de provincie Antwepen de snelste tijd zwom en dit voor alle officiŽle stijlen en afstanden.

Kortom Mike is een jonge belofte waar we nog veel over zullen horen. Mike zelf is erg nuchter als ik hem de vraag stel, ga je een topsporter worden. Zijn antwoord: de tijd zal het leren.

Juist voor plaatsing van dit artikel kreeg ik van de vader van Mike nog een berichtje dat de bondscoach van de KNZB afdeling Jeugd Mike heeft uitgenodigd om op 12 oktober 2015 naar Zeist te komen.

De verwachting bestaat dat hij geselecteerd gaat worden voor het Nederlands jeugdteam.

 

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.