Verkavelen voor de toekomst in Reusel-De Mierden genomineerd voor Brabantse Kempentrofee 2015

foto (96 dpi): Gemeentehuis Reusel

De Brabantse Kempentrofee, de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen is dit jaar nog meer begeerd. Maar liefst 25 inzendingen kreeg de jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, dit jaar te beoordelen. Niet eerder waren er zo veel deelnemers.

De Brabantse Kempentrofee, de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen is dit jaar nog meer begeerd. Maar liefst 25 inzendingen kreeg de jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, dit jaar te beoordelen. Niet eerder waren er zo veel deelnemers.

De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn als kanshebber voor de Kempentrofee zijn: Verkavelen voor de toekomst Reusel – De Mierden, ’t Bint in Oirschot, Wijkleefbedrijf Lokaal+ de Kempen, Kempenplus en Kempenglas.

De Brabantse Kempentrofee gaat naar een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling en vernieuwing van de Kempenregio. Samenwerking zoeken met andere partijen uit de regio staat daarbij voorop. Wie de uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee wordt, zal op donderdag 12 november a.s. tijdens een feestelijke editie van het ondernemerscafé gemeente Bladel in cultureel centrum Den Herd bekend worden gemaakt.

De genomineerden:

Tot 21 september konden organisaties, projecten of personen worden voorgedragen voor de prestigieuze Brabantse Kempentrofee. Er waren 25 inzendingen waaruit het bestuur van het Huis van De Brabantse Kempen vijf kandidaten voor de eindronde selecteerde:

Verkavelen voor de toekomst

Het afgelopen jaar werd in de gemeente Reusel - De Mierden ruim 165 hectare grond geruild. Deze ruilverkaveling tussen boeren, waterschap, gemeenten en andere overheden heeft een driedelige doelstelling; structuurverbetering voor de landbouw, realisatie van de ecologische hoofdstructuur (EHS)en realisatie van waterdoelen.

’t Bint Oirschot

In ’t Bint in Oirschot kun je terecht voor heerlijke streekproducten. Maar ’t Bint is ook een ontmoetings- en inloopcentrum én een accommodatie voor dagbesteding van Lunet zorg en GGzE de Boei. Zo wordt een brug geslagen tussen zorg, commercie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een unieke opzet die nog nergens anders is gerealiseerd. ’t Bint is een samenwerking tussen het Land van Oirschot, Lunet zorg en GGzE de Boei.

Lokaal+ De Kempen Wijkleerbedrijf

Wijkleerbedrijf Lokaal+ de Kempen is een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. Studenten van het Summa College en het Pius-X College doen hier praktijkervaring op en organiseren ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten en workshops. Ze gaan ook de wijk in om buurtbewoners te helpen. Door de persoonlijke en lokale aanpak ondersteunen de studenten ouderen, zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen. De ouderen worden uitgenodigd hun ervaring en kennis in te brengen, waarmee ze de studenten begeleiden tijdens hun stage.

Kempenplus

Kempenplus is hét servicepunt voor de Kempische arbeidsmarkt. Het brengt werkgevers in contact met geschikte werkzoekenden en verzorgt kosteloos de complete route van werving, selectie en begeleiding. Dit alles met het doel de juiste man of vrouw op de juiste werkplek te krijgen. Het gaat om werkzoekenden in een uitkeringssituatie (of soms een gesubsidieerde baan) die graag aan de slag willen. Veelal mensen die moeilijk op eigen kracht een baan vinden, maar altijd mensen die scoren in betrouwbaarheid en inzet. Kempenplus is een initiatief van ISD de Kempen, UWV en WVK-groep.

KempenGlas

KempenGlas zet zich in voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van een groot gebied in de Kempen. Dit doen ze door het aanleggen van betaalbaar glasvezelnetwerk, het beheren en het exploiteren ervan. Via een coöperatief model wordt in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel glasvezel aangelegd. Zonder dit initiatief zou het buitengebied niet met de tijd mee kunnen groeien, waardoor het voor particulieren en bedrijven minder interessant zou worden om te verblijven. Voor veel maatschappelijke ontwikkelingen is een snelle internetverbinding van groot belang.

Een overzicht van alle aanmeldingen vindt u op www.brabantsekempen.eu.

Wie uiteindelijk de felbegeerde Kempentrofee 2015 in de wacht gaat slepen is afhankelijk van een publieksstemming.

Vanaf 12 oktober a.s. kan op de website van De Brabantse Kempen, www.brabantsekempen.eu, gestemd worden op één van de vijf nominaties. Het initiatief met de meeste stemmen zal de Kempentrofee 2015 in ontvangst gaan nemen tijdens de feestelijke editie van het ondernemerscafé gemeente Bladel. Alle 25 deelnemers aan de Kempentrofee zullen zich dan ook presenteren aan de aanwezigen.

  

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.