Uitreiking Zilveren Rank

foto (96 dpi): De Zilveren Rank

In de Openbare Bibliotheek aan de Markt 4 in Bladel wordt op vrijdag 9 oktober 2015 om 18.30 uur de Zilveren Rank uitgereikt, een zilveren beeldje in de vorm van een wijnrank. Aan de prijs, die wordt toegekend door Stichting Kiemkracht, is een geldbedrag van 5.000 euro verbonden. Daarnaast zijn er twee aanmoedigingsprijzen van elk 1.000 euro.  

De hoofdprijs wordt uitgereikt door Jan van Gisbergen uit Hooge Mierde. Hij verwierf naam in de regio als verkeersvlieger, heemkundige en publicist. Met de Zilveren Rank geeft Stichting Kiemkracht steun aan personen en instellingen die op bijzondere wijze bijdragen aan de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen.

Een oproep van de stichting om kandidaten aan te dragen voor de prijs leverde 15 inzendingen op, afkomstig uit de hele Kempen.  Inmiddels heeft de jury vastgesteld wie de Zilveren Rank 2015 krijgt toegekend. Daarnaast koos ze ervoor twee aanmoedigingsprijzen van 1.000 euro toe te kennen.

Jan van Gisbergen neemt de uitreiking van de hoofdprijs voor zijn rekening. De oud-piloot en kenner van de Kempische samenleving zal in een korte toespraak ingaan op het belang van passende ondersteuningsactiviteiten voor jongeren in De Kempen.

Vorig jaar werd de Zilveren Rank gewonnen door Kempen Specials, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor jongeren met autisme. Eerder ging de prijs naar de Stichting Speelbos (2013) en het project Kies Kempische Bedrijven (2012).

Programma:

Het programma van 9 oktober in de Openbare Bibliotheek Bladel begint om 18.00 uur. De presentatie is in handen van Wim Lavrijsen, tekstschrijver en publicist, en de muziek wordt verzorgd door Doomsday, een Kempische band die bestaat uit Lowie Seuntjens (gitaar, zang), Albert van Boekel (toetsen), Peter van der Aa (bas) en Jac Bogers (slagwerk). zie onderstaande foto

doomsday

Namens Kiemkracht geeft Huub Janssen, lid van het bestuur, een toelichting op de overwegingen van de jury. Daarna worden de prijzen uitgereikt. Het programma wordt feestelijk afgesloten met muziek en een lekker hapje.

Belangstellenden die de prijsuitreiking willen bijwonen, zijn van harte welkom. Aanmelding vooraf is niet nodig.

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.