Pelgrimeren voor de Jeugd winnaar Zilveren Rank van Stichting Kiemkracht

foto (96 dpi): Winnaar Jac Naus met Pelgrimeren voor de jeugd

Op vrijdag 9 oktober 2015 werd in de Bibliotheek in Bladel de Zilveren Rank uitgereikt door vliegenier Jan van Gisbergen uit Hooge Mierde.

foto (96 dpi): Wim Lavrijsen(l) in gesprek met Jan van Gisbergen

Deze prijs van Stichting Kiemkracht, een fraai zilveren beeldje met oorkonde en een prijs van 5.000 euro ging dit jaar naar "Pelgrimeren voor de jeugd". Vrijwilligers van hoeve Kafamaum in Vessem moedigen jeugd van 10 t/m 18 jaar wandelend aan na te  denken over hun eigen levensweg.

foto (96 dpi): Winnaar Jac Naus krijgt de prijs overhandigd

Dit jaar waren er twee aanmoedigingsprijzen van 1.000 euro. De eerste ging naar het project "Kijk mijn Leven" een lesmethode waar kinderen door hun eigen bril naar hun eigen leven kijken en de tweede naar de neveninstroomgroep van basisschool Het Palet waar kinderen van buitenlandse afkomst tussen 4 en 13 jaar in de eigen omgeving worden opgevangen en met intensief taalonderwijs zo snel mogelijk een volwaardige plek te kunnen geven in de eigen buurt.

Met de Zilveren Rank wil Stichting Kiemkracht steun geven aan personen en instellingen die op bijzondere wijze bijdragen aan de ontplooiingsmogelijkheden van jongeren in de Kempen. De presentatie was in handen van Wim Lavrijsen en de muzikale omlijsting van "Doomsday".

Onderstaand een korte video impressie

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.