Vijf genomineerden Brabantse Kempentrofee bekend. Stem NU

De Brabantse Kempentrofee, de aanmoedigingsprijs voor innovatie en samenwerking in de Kempen is dit jaar nog meer begeerd. Maar liefst 25 inzendingen kreeg de jury, Stichting het Huis van de Brabantse Kempen, dit jaar te beoordelen. Niet eerder waren er zo veel deelnemers.

De vijf initiatieven die dit jaar genomineerd zijn als kanshebber voor de Kempentrofee zijn ziet u hieronder vermeld.

Stemmen kan via de www.brabantsekempen.eu

De Brabantse Kempentrofee gaat naar een initiatief dat op een bijzondere manier bijdraagt aan de ontwikkeling en vernieuwing van de Kempenregio. Samenwerking zoeken met andere partijen uit de regio staat daarbij voorop. Wie de uiteindelijke winnaar van de felbegeerde trofee wordt, zal op donderdag 12 november a.s. tijdens een feestelijke editie van het ondernemerscafé gemeente Bladel in cultureel centrum Den Herd bekend worden gemaakt.

De genomineerden

’t Bint Oirschot

In ’t Bint in Oirschot kun je terecht voor heerlijke streekproducten. Maar ’t Bint is ook een ontmoetings- en inloopcentrum én een accommodatie voor dagbesteding van Lunet zorg en

GGzE de Boei. Zo wordt een brug geslagen tussen zorg, commercie en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een unieke opzet die nog nergens anders is gerealiseerd. ’t Bint is een samenwerking tussen het Land van Oirschot, Lunet zorg en GGzE de Boei

KempenGlas

KempenGlas zet zich in voor het vergroten van de leefbaarheid en vitaliteit van een groot gebied in de Kempen. Dit doen ze door het aanleggen van betaalbaar glasvezelnetwerk, het beheren en het exploiteren ervan. Via een coöperatief model wordt in het buitengebied van Reusel-De Mierden, Bladel, Oirschot en Moergestel glasvezel aangelegd. Zonder dit initiatief zou het buitengebied niet met de tijd mee kunnen groeien, waardoor het voor particulieren en bedrijven minder interessant zou worden om te verblijven. Voor veel maatschappelijke ontwikkelingen is een snelle internetverbinding van groot belang.

Kempenplus

Kempenplus is hét servicepunt voor de Kempische arbeidsmarkt. Het brengt werkgevers in contact met geschikte werkzoekenden en verzorgt kosteloos de complete route van werving, selectie en begeleiding. Dit alles met het doel de juiste man of vrouw op de juiste werkplek te krijgen. Het gaat om werkzoekenden in een uitkeringssituatie (of soms een gesubsidieerde baan) die graag aan de slag willen. Veelal mensen die moeilijk op eigen kracht een baan vinden, maar altijd mensen die scoren in betrouwbaarheid en inzet. Kempenplus is een initiatief van ISD de Kempen, UWV en WVK-groep.

Lokaal+ De Kempen Wijkleerbedrijf

Wijkleerbedrijf Lokaal+ de Kempen is een ontmoetingsruimte voor buurtbewoners. Studenten van het Summa College en het Pius-X College doen hier praktijkervaring op en organiseren ontspannende, sportieve en creatieve activiteiten en workshops. Ze gaan ook de wijk in om buurtbewoners te helpen. Door de persoonlijke en lokale aanpak ondersteunen de studenten ouderen, zodat zij langer thuis kunnen blijven wonen. De ouderen worden uitgenodigd hun ervaring en kennis in te brengen, waarmee ze de studenten begeleiden tijdens hun stage.

Verkavelen voor de toekomst

Het afgelopen jaar werd in de gemeente Reusel - De Mierden ruim 165 hectare grond geruild. Deze ruilverkaveling tussen boeren, waterschap, gemeenten en andere overheden heeft een driedelige doelstelling; structuurverbetering voor de landbouw, realisatie van de ecologische hoofdstructuur (EHS)en realisatie van waterdoelen.

 

 

  

 

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.