Burgemeester Tuerlings ambassadeur van de Week van Respect 2015

foto (96 dpi): burgemeester Harrie Tuerlings

Van 9 tot en met 15 november 2015 vindt de Week van Respect plaats. Burgemeester Tuerlings is ambassadeur van deze bijzondere week

Een initiatief dat jaarlijks wordt gedragen door docenten, leerkrachten, leerlingen, schoolleiders, vrijwilligers en gemeenten. Vele politici, sporters, PABO-studenten en artiesten ondersteunen de Week actief door een gastles te geven op een school. Daarnaast gaan scholen aan de slag met lesmateriaal dat gratis te downloaden is op http://www.weekvanrespect.nl

Doel

Het doel van de Week van Respect is zoveel mogelijk (jonge) mensen laten ervaren dat zij zelf aan zet zijn als het gaat om een respectvolle samenleving.

Wat is jouw bijdrage?

Jij kunt het verschil maken en samen zorgen we voor een omgeving waarin iedereen zich thuis en geaccepteerd voelt; in de klas, op school, op je sportclub en in de buurt. Om dit te bereiken maken we gebruik van de kracht van het persoonlijke verhaal.

In de Week van Respect gaat het dan ook over jou; Wie ben jij écht, naast je afkomst, huidskleur, seksuele geaardheid of geloof?

Door verhalen en ervaringen te delen leer je de ander pas echt kennen en komt verbinding tot stand, een voorwaarde voor wederzijds begrip en respect.

 Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.