Informatieavond van cardioloog en diëtiste in Lage Mierde druk bezocht.  

foto (96 dpi): cardioloog Dr. Bálazs Scabó(r) luistert aandachtig naar het verhaal van diëtiste Mascini (niet zichtbaar)

Op donderdag 26 november 2015 organiseerde de AED werkgroep Lage Mierde "hart stikke Goed" een informatieavond over het hart en voeding 

Voor deze avond, die in de Ster in Lage Mierde werd gehouden, waren cardioloog Dr. Balázs Szabó en diëtiste Mevr Marianne Mascini uitgenodigd, beiden ook woonachtig in Lage Mierde. Cardioloog Szabó begon zijn presentatie met uitleg over de werking van het hart, wat er gebeurt bij hartfalen en welke mogelijkheden er zijn om hartproblemen op te lossen of te voorkomen. 

Na de pauze vertelde diëtiste Mascini over de noodzaak van gezonde voeding met name het gebruik van zout (max 6 gram per dag) het 1 1/2-2 liter vocht per dag drinken en het gebruik van vezelrijk voedsel (bv 2 walnoten per dag, 200 gram verse groenten).

Zij illustreerde dit met diverse praktijkvoorbeelden. Hierna was er nog ruimschoots tijd om vragen te stellen aan beide sprekers.

Gezien het groot aantal bezoekers mag deze avond zeker als succesvol worden bestempeld

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.