SDO'39 na winst tegen Steensel de nacompetitie in

Op zondag 16 mei 2016 speelde de SDO'39 de laatste competitiewedstrijd tegen Steensel en won met 4-3

Steensel kwam in de 5e minuut al op voorsprong door een stiftgoal van Frank Saris, waar doelman Paul van Gompel op de situatie hieraan voorafgaand misschien wel attenter op had mogen reageren. Langzaam kwam SDO aan voetballen toe, maar de voorzetten waren aanvankelijk te hard of te hoog, waardoor scoringskansen voor Frans Berger verloren gingen.

In de 15e minuut was het Mike Gevers die de gelijkmaker binnentikte, door de bal onder doelman Yordi van Dooren door te schuiven. Een minuut later weer een kans voor Gevers, maar zijn kopbal ging net over. De 1-2 door Dorus van de Broek valt dan weer erg makkelijk in de 20e minuut, wanneer er gaten vallen in de SDO-verdediging.

Drie minuten later toch weer de gelijkmaker door een prachtgoal van Thijs Spieringhs, die met een hard schot de bal diagonaal over doelman Van Dooren in de bovenhoek plaatste. En nog voor rust is het Martijn Hellegers, die uit een hoekschop de bal in de verre hoek krulde en de Mierdenaren aan de leiding hielp, ruststand 3-2.

In de tweede helft had Stephan Coset in de 46e minuut bijna de gelijkmaker kunnen laten noteren, maar de bal ging over. Een serie kansen hierna voor SDO’39 gingen verloren, maar in de 62e minuut de 4-2 voor SDO, nadat Dick Jansen, vanuit een corner voor Steensel, de bal controleerde en met een lange bal Mike Gevers wist te bereiken, die zijn tweede van de middag scoorde.

Hierna waren er nog kansen voor beide teams om de score nog te veranderen, maar alleen Steensel wist het net nog te vinden. In de extra speeltijd was het Twan Bierens die, weer uit een hoge bal waarbij Van Gompel niet vrijuit ging, de 4-3 nog wist binnen te schieten.