DDW komt tekort tegen Swift

Renske van der Heijden bouwt aan een aanval voor DDW

Op Zondag 8 januari 2017 speelde DDW de thuiswedstrijd tegen Swift. Na een ruststand van 6-11 kwam DDW terug tot 17-19.

Wedstrijdverslag met dank aan DDW:

Op zondag 8 januari stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. DDW moest het thuis opnemen tegen Swift uit Velden. DDW wist hier 2 weken geleden nog van te winnen, maar het onderling klasse verschil is zo minimaal dat vandaag alles weer mogelijk zou zijn.

DDW - Swift 17-19 rust 6-11

De wedstrijd ging moeizaam van start. DDW maakte veel plaats fouten en had moeite om van afstand tot schot te komen door de verdedigende druk van Swift. Swift kon uitlopen naar een voorsprong van 4-9. Fieke Mariën scoorde vervolgens een afstandsschot voor DDW en bracht het gat terug tot 4 doelpunten (5-9). Dit was helaas maar voor een korte periode, want bij Swift ging de scoringsmachine gestaag verder. Met een stand van 6-11 werd er de rust in gegaan.

Na rust begon DDW sterk en Arianne Hermans wist door een mooi uitgespeelde aanval meteen de korf te vinden (7-11). DDW was feller in de duels en gaf verdedigend minder weg. Fieke Hermans, Rudy van Gestel en Renske van der Heijden scoorden ook en DDW kwam terug tot 10-11. De ploeg uit Velden gaf zich echter niet gewonnen en scoorde in deze belangrijke fase van de wedstrijd 4 keer op rij, waardoor er weer een ruime marge (10-15) ontstond. DDW kwam in de eindfase van de wedstrijd nog wel dichterbij, maar Swift liet de winst niet meer in gevaar komen. De einduitslag was 17-19.

DDW zakt door dit verlies naar de 4de plek. In de topklasse is momenteel een boeiende strijd gaande in de ranglijst en alle ploegen zitten heel dicht tegen elkaar aan. Alles is dus nog mogelijk.

DDW gaat met volle moed naar de volgende thuiswedstrijd. Deze wordt op zondag 15 januari om 15.10 uur gespeeld tegen Corridor uit Son en Breugel. Onze supporters zijn weer van harte welkom in het Hydra Sporthuis.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.