Trainingsdag bij MC de Wielewaal in Reusel.

foto:(lage resolutie): instructies voor de deelnemers

Op zaterdagmiddag 15 april 2017 stond in mijn agenda trainingsdag op het motorcrossterrein in Reusel met daarachter het woord:REGEN!

Ja mijn voornemen is altijd al geweest om mijn camera nooit bloot te stellen aan het stof bij het motorcrossen. Op zaterdag waren de omstandigheden echter optimaal:

-het was geen wedstrijd maar een training met een drietal trainers: Reuselnaar Jeroen Roijakkers, Antoon van der Linden en Marielle de Mol die met haar jarenlange ervaring als topsporter haar kennis overbrengt aan de deelnemers

 -en er vond veel theorie plaats op en om het circuit met in de ochtend regen.

 foto Jeroen Roijakkers geeft instructies

Het was een mooie ervaring om deze tak van sport in beeld te brengen (zonder stof). Jeroen Roijakkers(50) heeft zelf jarenlang meereden als Prof en was op deze middag actief om het bochtenwerk aan de gemotiveerde rijders op een hoger niveau te brengen en het theoriegedeelte van een band wisselen uit te leggen. Roijakkers noemt het motor-crossen een besmetting met een virus wat je niet meer kwijt raakt.

Dat blijkt ook wel omdat hij na veel jaren gestopt te zijn, hij nu weer meerijdt met wedstrijden weliswaar op een lager niveau. Of er deelnemers (jongste was 9 jaar) ook op termijn door kunnen stromen naar de top zal voor velen een streven zijn.

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.