SDO'39 degradeert uit de 4e klasse G

Op zondag 28 mei 2017 speelde SDO'39 de 2e nacompetitie wedstrijd tegen DOSL en verloor met 0-5.

De 3-1 nederlaag uit tegen DOSL gaf weinig hoop op een goede afloop voor SDO’39 in de return. Het afscheid voor trainer Wim van Doleweerd en assistent scheidsrechter Wil Coolen was gelukkig op zaterdag, voorafgaande aan de beslissende wedstrijd, al wel prettig en respectvol verlopen.

DOSL kwam op voorsprong na een voorzet in de 8e minuut van Jay Leuverink op aanvoerder Martijn Bax, die de bal in de verre bovenhoek schoot, 0-1. Al in de 10e minuut moest Kevin Kapteijns met een blessure gewisseld worden en kwam Teun van Woerkom in het veld. In de 16e minuut scoorde Jay Leuverink de 0-2, uit een vrije trap schoot hij de bal met een mooie boog in de kruising. Een minuut later een kans voor SDO’39 uit een voorzet van Frans Berger, maar het schot van Martijn Hellegers, leverde slechts een corner op.

De 0-3 viel in de 38e minuut uit een goal van Roel van Geldrop. Ook Christiaan Paridaans moest met een blessure van het veld en zijn vervanger, Mike Gevers, had voor rust twee redelijke kansen om met een kopbal nog iets aan de score te doen. Helaas troffen deze geen doel.

Na de rust een weinig inspirerende wedstrijd, waar nog wel twee doelpunten vielen. Uit een zeer makkelijk gegeven strafschop scoorde in de 80e minuut Martijn Bax de 0-4 en waar Niels Heesakkers in de DOSL-zestien onderuit werd gehaald, werd het signaal van de grensrechter door de dramatisch leidende scheidsrechter genegeerd en kreeg SDO geen penalty toegewezen. Niet, dat dit nog veel aan het eindresultaat had kunnen veranderen.

In de 84eminuut was de gifbeker bijna geledigd en scoorde Lars Bekkers nog de 0-5 voor zijn ploeg. DOSL promoveert zodoende naar de vierde klasse en SDO’39 zal onder leiding van de nieuwe trainer Niels Gevers nieuwe ideeën en tactieken moeten bedenken, om sowieso bovenin de vijfde klasse zich te kunnen manifesteren.