Interactieve lezing over Japanse kunst van 'bosbaden'

beeld (lage resolutie): Annette Lavrijsen, oud Reuselnaar beschrijft in haar boek de helende kracht van bosbaden

Tijdens een interactieve lezing op zaterdagochtend 14 juli van 10.30 tot 11.30 uur geeft Annette Lavrijsen een inleiding op shinrin-yoku en laat ze zien hoe je de Japanse kunst van het bosbaden kunt toepassen, voor een gezonder, bewust en meer ontspannen leven! 

In Japan weet men het al langer: de weg naar een gezonder, productiever en gelukkiger leven leidt door het bos. Meditatieve boswandelingen zijn er een populaire therapie tegen chronische stress, futloosheid en andere kwalen. Volgens het Japanse principe shinrin-yoku (bosbaden) heeft de natuur niet alleen het vermogen haar bezoekers te verwonderen en te laten ontspannen, maar vergroot zij ook daadwerkelijk ons fysieke, mentale en emotionele welzijn: bloeddruk, hartslag en cortisolniveau dalen opvallend, en de creativiteit, concentratie en het probleemoplossend vermogen nemen toe.

Presentatie boek
In het onlangs verschenen boek Shinri--yoku, de helende kracht van bosbaden 
beschrijft oud-Reuselnaar en journalist Annette Lavrijsen de wonderbaarlijke relatie tussen de natuur, ons lichaam, onze geest en onze emoties. Met behulp van eenvoudige oefeningen waarbij je de omgeving bewuster leert waarnemen en alle zintuigen getraind worden, laat ze zien hoe je via de natuur (weer) in verbinding kunt komen met jezelf. Het boek is vertaald naar het Spaans, Duits, Frans en Italiaans.

U bent van harte welkom op zaterdag 14 juli in bibliotheekvestiging Reusel, Kerkplein 5.
Graag aanmelden voor deze interactieve lezing via mail Reusel@bibliotheekdekempen.nl

 

 
Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.