SDO'39 onmachtig tegen Dosko'32

persbericht SDO'39

beeld (lage resolutie): Schot van  Frans Berger(l)

De eerste wedstrijd na de winterstop bracht voor SDO’39 niet, waar men op hoopte. De punten zijn hard nodig, maar het team weet vooralsnog de weg omhoog niet te vinden. Een eerste helft die Dosko’32 duidelijk de betere ploeg toonde, de tweede helft meer strijd van de thuisploeg, maar dat bleek onvoldoende.

De eerste poging om op voorsprong te komen was voor SDO, maar Michel Jansen zag in de 6eminuut zijn schot gepakt worden door de doelman van de bezoekers. Dosko nam het initiatief en dat leverde in een kwartier tijd vijf hoekschoppen op. Uit de zesde corner, genomen door de sterk spelende Stan Rijken, viel in de 24e minuut de 0-1 te noteren door een goal van Dennis van Woerkum.

Het spel van de thuisploeg was rommelig en onzuiver en vijf minuten na de openingstreffer scoorde Ard-Jan Fleerakkers de tweede treffer voor de bezoekers, wat tevens de ruststand werd.

Na rust leek SDO wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en uit een vrije trap was het Michel Jansen, die de aansluitingstreffer scoorde voor de thuisploeg, 1-2.

In de 60e minuut een ernstige blessure voor een speler van Dosko na een ongelukkige botsing met SDO-verdediger Johan Paridaans. Het spel lag tien minuten stil en de Dosko-speler (onderstaande foto)moest uiteindelijk afgevoerd worden met de ziekenauto.

Het spel werd steeds onvriendelijker en vielen er ook twee gele kaarten te noteren. SDO creëerde nog wel enkele kansen, maar Dennis van Woerkum stelde met zijn tweede treffer de overwinning veilig voor Dosko. Eindstand 1-3.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.