Derby SDO'39 tegen Tuldania eindigt in gelijkspel

beeld (lage resolutie):

Super Sunday eindigt deze keer in slotfase teleurstellend voor SDO’39.

De pupil van de week, Sam van de Sande had een prima actie, maar kon helaas zijn doelpunt niet maken, daar de Tuldania-doelman, deze keer, iets te goed zijn best deed.

Tuldania opende de wedstrijd vrij sterk en kwam in de 4e minuut bijna aan de leiding door een goed schot van Jorn Wijten, SDO-doelman Menno Sanders tikte de bal over de lat tot corner. Tot de 23e minuut waren er kansen over en weer, maar voor SDO’39 misten Thijs Spieringhs en Mike Gevers het doel en voor Tuldania zag Kees de Beer zijn poging over gaan.

In de 23e minuut toch de treffer voor de thuisploeg, wanneer uit een voorzet van Marco van Rijn de 1-0 werd binnengekopt door Martijn Hellegers. Vier minuten later scoorde Thijs Hesselmans de 1-1 uit een voorzet van Rien van de Wouw. Tot aan de rust golfde het spel op en neer en behalve een serieuze doelpoging van Mike Gevers viel er weinig te noteren.

De openingsfase van de tweede helft was voor Tuldania, al in de 49e minuut kwam het op een 1-2 voorsprong. Een voorzet op maat werd door Rien van de Wouw knap en buiten bereik van doelman Menno Sanders binnengekopt. Stand 1-2.

In de 58e minuut kreeg SDO’39 een vrije trap, die moest worden overgenomen en welke dan door Marco van Rijn werd binnen geschoten, waarmee de stand weer gelijk is, 2-2. Na gemiste kansen door Frans Berger voor SDO en Jorn Wijten voor Tuldania, viel in de 85e minuut de 3-2 voor de Mierdenaren, wanneer de leidsman de bal op de stip legde na een overtreding op Johan Paridaans. Simon Kruijssen verzilverde deze mogelijkheid.

Dezelfde Kruijssen was helaas ook de oorzaak van de gelijkmaker in de extra tijd. Na een overtreding door hem net buiten de zestien van SDO’39, werd de vrije trap van Tuldania doeltreffend binnengekopt door Jens Hesselmans (onderstaande foto). Eindstand 3-3.

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.