Nieuwjaarsconcert RSO Midden-Brabant en Shantykoor Nooit te Water

beeld (lage resolutie): ???

Het RSO Midden-Brabant en Shantykoor Nooit te Water hebben voor de derde keer de handen ineen geslagen en geven op vrijdag 11 januari 2019 aanvang 20.00 een nieuwjaarsconcert in de Schakel in Hooge Mierde.

Het grote succes van hun eerdere gezamenlijke optredens was voor beide muziekgezelschappen aanleiding met een reprise te komen. 

het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant heeft Hilvarenbeek als thuishaven, maar trekt vandaag de dag gekwalificeerde muzikanten aan uit heel Midden-Brabant. Het staat onder leiding van dirigent Maarten Jense. Het ruim 75 leden tellende RSO laat vooral bekende melodieŽn horen die Jense speciaal voor dit orkest gearrangeerd heeft. De optredens geven het publiek een Andrť Rieu-gevoel. Het betreft mooie en toegankelijke muziek die gebracht wordt in een mix van stijlen.

Shantykoor Nooit te Water staat onder leiding van dirigent Ad Verhagen en de 35 leden van dit gezelschap zijn uit de hele Kempenregio afkomstig. Het Shantykoor brengt liederen vol weemoed en hartstocht over het zware bestaan van de zeeman. Het verlangen naar drank, vrouwen en vertier is in dat bestaan niet weg te denken. In het repertoire van Nooit te Water keren deze themaís terug in liederen die een meerstemmige vertolking krijgen. De grote trom en accordeons vormen de begeleiding.

Afwisselend concert

De combinatie van RSO Midden-Brabant en Shantykoor Nooit te Water levert het publiek een afwisselend concert op, boordevol muzikale kwinkslagen, maar op zín tijd ook een moment van ingetogenheid. En het geheel krijgt een spetterende gezamenlijke afsluiting.

Alleszins de moeite waard dus om naar te komen luisteren.

Kaartjes kosten Ä 10,- en zijn te bestellen bij de Primerawinkels in Reusel, Bladel, Eersel en Hilvarenbeek, bij MFA De Schakel in Hooge Mierde en bij Jan van Limpt, Kloostertuin 13, 5541 BW Reusel.

Meer informatie: www.rsomiddenbrabant.nl en www.shantykoornooittewater.nl

   
Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.