Prima opkomst mantelzorg bijeenkomst

beeld (lage resolutie): Francien van Beek

Op dinsdag 29 januari 2019 organiseerde de werkgroep Mantelzorg een informatieavond in zaal de Wekker in Reusel

Deze werkgroep, die bestaat uit 14 personen, is ontstaan na individuele interviews van Marjo Luttels van de gemeente met mantelzorgers. Na de openingswoorden van René Vermeer uit Lage Mierde vertelde Francien van Beek over haar ondersteuning van haar zus Wilma die op 58 jarige leeftijd de diagnose Alzheimer kreeg.

verhaal gaat verder onder foto

Ondanks de verdrietige momenten heeft het Francien ook wat opgeleverd concludeert zij tijdens haar aangrijpend verhaal waarbij haar zus uiteindelijk heeft gekozen voor euthanasie. De verbinding met haar zus en familie koestert Francien.

Hierna werd er in kleine groepjes gediscusieert over stellingen die na beantwoording kort centraal werden besproken. Denk bv aan:

-weet mantelzorger waar hij heen kan als het hem te veel wordt

-wie behandelt belangen mantelzorger

-hoeveel mantelzorgers zijn zwaar belast  

Duidelijk werd na beantwoording dat Mezzo de belangenvereniging is voor mantelzorgers www.mezzo.nl en meer informatie te vinden is op mantelzorg.info. Ook bestaat er een website waar u een zorgvraag of aanbod kunt plaatsen voor inwoners uit Reusel-De Mierden. de website www.vanenvoorelkaar.nl

Ook gesprekken met werkgever zijn belangrijk voor bespreekbaar maken van calamiteiten of zorgverlof als u naast uw baan ook mantelzorger bent.

 Ook het WMO loket, wat overigens zonder afspraak te bezoeken zou moeten zijn aldus reacties, is belangrijke speler voor de mantelzorger voor vragen.

   
Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.