Deelname aan Music Experience van Podium 10 overweldigend. (Uitvoering op 4 juli 2020)  

beeld (lage resolutie):  In 2017 ontving Podium 10 de Zilveren Rank voor het gestarte project Music Experience. Vrijwilliger Jan Maas nam de prijs van Ä 5.000 in ontvangst.

Het Kempisch Samenwerkings project Music Experience heeft maar liefst 2200 aanmeldingen opgeleverd van mensen die graag hun bijdrage willen leveren op het gebied van muziek, dans, geluid, licht, video en organisatie uit de Kempen. Dat is de uitkomst na de eerste mailwisselingen.  

Door deze enorme belangstelling en de daaraan gekoppelde werkzaamheden is het project verplaatst naar 4 juli 2020.

WAT

Het gezamenlijk realiseren van een grootschalig Kempisch muziekproject en samen met onderwijsinstellingen, muziek- en dansverenigingen, bands en organisatie werken aan deze grote finale van Music Experience is de inzet van Podium 10 uit Bladel.

DOEL

Het uitvoeren van een muziekstuk gelijktijdig op 20 verschillende podia in de 4 Kempengemeenten (Bergeijk, Eersel, Bladel en Reusel-De Mierden). Een groot muziekstuk is geschreven dat uitvoerbaar is in 20 verschillende stijlen (denk bv aan kinderkoor, zanggroepen harmonie en bands) 

Inhoud en 'vorm' van het lied zal in 20 varianten tot stand komen

 Inmiddels zijn in studio Audioworkx te Hoogeloon de 20 basis muziektracks opgenomen waarna op korte termijn een 10-tal tekstschrijvers de teksten voor elk genre gaan uitschrijven en inzingen. Korte demo's van 1 minuut worden naar alle uitvoerende muzikanten gestuurd die hiermee aan de slag kunnen.

Project verplaatst De geplande uitvoeringsdatum van 6 juli 2019 van het gigantische project blijkt niet haalbaar door de enorme belangstelling met de daaruit vloeiende werkzaamheden (opnames, schrijven lied en teksten, repetities etc)

Daarom is Music Experience verplaatst naar 4 juli 2020. Met 20 dorpen, 20 stijlen/genres, 20 minuten past ook 2020 beter in het concept.

Resultaat zal zijn

Het in 17 kerkdorpen tegelijkertijd kunnen laten horen en zien dat muziek qua stijlen, uitvoeringen en leeftijden oneindig is, en dat alle muziek vooral is gebaseerd op tolerantie en begrip hebben voor elkaars keuze en ideeŽn.

 

 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.