Winnaars Sport- en Cultuurgala met ook uitreiking vrijwilligersspeld

beeld (lage resolutie): 

Op 15 maart 2019 vond de tweede editie van Sport- en Cultuurgala in gemeente Reusel-De Mierden plaats. In het Sporthuis waren ruim 250 mensen bijeen voor een gezellige, informele en feestelijke avond.

Iedereen doet mee!

Het thema van het Sport- en Cultuurgala was ‘Iedereen doet mee!’, dus ook mensen met een beperking. De zaal was aangekleed met kunstwerken van  Zorgatelier Buiten: een creatieve dagbesteding voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Tijdens de avond werd er een korte presentatie gehouden over Uniek Sporten. De groep No Limits van dansvereniging Dazzling gaven een mooie show

Ook Dennis van den Boomen verzorgde rondom de pauze samen met zijn team een demonstratie elektrisch rolstoelhockey. zie onderstaande video

Danspaar Roel en Cyntia zorgde tussen de uitreiking van de sportprijzen (individu en team) voor een spectaculaire showdans; een heel mooie onderbreking van de avond!

Het was een bijzondere avond waar veel te zien en te beleven viel.

Prijzen

Tijdens de avond werden alle genomineerden gepresenteerd en werden de prijzen voor het Talent van het jaar, de Sporter van het jaar, Sportploeg van het jaar en de Cultuurprijs uitgereikt. Ook werden twee vrijwilligersspelden uitgereikt.  We zijn enorm trots op al kwaliteiten die er in Reusel-De Mierden zijn! Hieronder volgen de winnaars van de prijzen.

Talent van het jaar: Lenne van Gorp

foto archief 2018 Lenne van Gorp tijdens de opening van de Winterfeesten. Lenne was niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen door deelname aan een wedstrijd in Luxemburg (in Coupe du Printemps)

Het talent en de prestaties van kunstschaatsster Lenne zijn het afgelopen jaar weer erg goed zichtbaar geweest. Zo heeft Lenne de ‘Kempen Trophy’ met ruime voorsprong op de nummer 2 gewonnen. Daarnaast won ze de ‘Ice Trophy’ in Hasselt. In haar eerste jaar als juniore, begin 2018, veroverde Lenne een zilveren medaille op het NK. Door haar goede prestaties heeft Lenne een ticket gekregen voor internationale Grandprix wedstrijden, waaraan de beste junioren van de wereld mee doen. Bij verschillende wedstrijden in Duitsland, Nederland, Luxemburg, Oostenrijk en Estland laat Lenne van zich horen; zo veroverde ze een aansprekende 5e plaats bij de ‘Tallin Trophy’ in Estland. Daarnaast is Lenne voor inwoners uit onze gemeente jaarlijks te zien tijdens de Winterfeesten. Ze laat inwoners op een gezellige en leuke manier kennis maken met kunstschaatsen.

foto Vader en broer van Lenne (links) namen de trofee in ontvangt. 

Op diverse terreinen waren sport(st)ers voorgedragen. Positief dat er zoveel talent is! De overige voorgedragen talenten waren: Nick de Waal (BMX) en Nina Bijl (badminton).

Cultuurprijs: ’t B(r)ouwersgilde

 

Voor de Cultuurprijs waren er vier genomineerden. De verscheidenheid van de nominaties was groot. Er was de invalshoek van volkscultuur bij 't B(r)ouwersgilde, het muzikale talent van Zanggroep Nova, het beeldend werk van Lies Stokkermans en de kunstzinnige uitingen van de Familie van Herpt.

Winnaar werd 't B(r)ouwersgilde. In 2018 vierden zij hun 22-jarig jubileum. Al 22 jaar verzamelen zij prijzen bij de vleet tijdens de carnavalsoptochten van Reusel, de Kempenoptocht en de Lichtjesstoet. In 2018 zelfs bij alle drie de eerste prijs. Samen iets moois b(r)ouwen en daarmee een traditie in onze volkscultuur in stand houden. De bijdragen aan de optochten zijn van hoge kwaliteit, zowel van de wagenopbouw, acts, kostuums als van grimmages. De leden, van jeugd tot middelbare leeftijd, maken al jaren grote complexe constructies en acts die tot in perfectie verzorgd zijn. De groep, wagen en optreden zijn prachtig met elkaar verweven en laten rijen toeschouwers hiervan meegenieten.

Sporter van het jaar: Dennis van den Boomen

 

Drie sporters waren genomineerd om de prijs voor Sporter van het jaar in ontvangst te nemen. Ruud Lauwers (atletiek), Harrie Smolders (springruiter, winnaar van vorig jaar) en Dennis van den Boomen.

Dennis van den Boomen werd dit jaar als winnaar gekozen voor zijn prestaties. Het jaar 2018 was namelijk een erg goed en sportief jaar voor Dennis. Met zijn team GP Bulls werd hij voor de derde keer op rij Nederlands kampioen elektrisch rolstoelhockey. Daarnaast wonnen zij de bekerfinale. Tijdens de nominatie vorig jaar werd al vermeld dat Dennis zich met zijn team geplaatst had voor het WK in Italië. Daar hebben zij een mooie bronzen medaille in de wacht gesleept. Als aanvoerder van het team is dat een prestatie van formaat! Een persoonlijk hoogtepunt van het WK is dat Dennis topscoorder werd. Naast zijn geweldige prestaties zet Dennis zich in om andere spelers en talenten binnen de club te ontwikkelen.

Sportploeg van het jaar: Rosolo A1

De meiden van Rosolo A1 (korfbal) hebben dit jaar beide Nederlandse titels gewonnen. In maart 2018 werden ze Nederlands kampioen in de zaal. In juni werd het team daarnaast kampioen op het veld. Het kampioenschap in de zaal kwam wellicht als een ‘verrassing’. Het team eindigde als vierde in de reguliere competitie en moest het daarom in de kruisfinale opnemen tegen de nummer één uit de reguliere competitie. Op spectaculaire wijze werd de nummer één verslagen. Rosolo A1 ging door en heeft de welverdiende Nederlandse titel binnengesleept. Super gedaan meiden!

Genomineerd waren ook de heren van het eerste elftal van SDO’39 (voetbal) en de Meiden van VC Pegasus (volleybal).

Vrijwilligersspelden: Leo van Avendonk & vrijwilligers van de Winterfeesten

Voor het eerst werden dit jaar de vrijwilligersspelden uitgereikt tijdens het Sport- en Cultuurgala. Door de vrijwilligersspelden uit te reiken, spreken we onze waardering uit voor alle vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Twee spelden werden uitgereikt:

Jetty Eugster reikte de eerste vrijwilligersspeld uit aan Leo van Avendonk voor  al zijn vrijwilligerswerk om mensen in beweging te krijgen. Dat doet hij via hardloopgroep de Dorpslopers, maar ook via losse projecten. Naast deze inzet is hij ruim 20 jaar vrijwilliger geweest bij buurtvereniging Lerifas en helpt hij hen tijdens Sinterklaas. Ook is Leo (jeugd)trainer geweest bij HMVV en AVR’69. Leo is een bekend figuur binnen het jeugdvakantiewerk; hij heeft de themaweek opgezet zoals deze nog elk jaar terugkomt in Hooge Mierde.

De tweede speld ging naar de vrijwilligers van de Winterfeesten(bovenstaande foto). Voor de vierde keer werden afgelopen december de Winterfeesten georganiseerd. Een voor de gehele gemeenschap van Reusel-De Mierden en omstreken toegankelijk en veelzijdig evenement van vier weken. Ruim 450 vrijwilligers hebben zich hiervoor ingezet. De succesvolle Winterfeesten zijn een uniek project waar we als gemeente heel trots op zijn!

‘Samen Doen’

Het Sport- en Cultuurgala is een mooi voorbeeld van ‘Samen Doen’. Samen met vrijwilligers (Annie van Laarhoven, Harry de Beer, Harrie Tuerlings en Henrie van den Boomen), Hydra en gemeente Reusel-De Mierden is deze avond tot stand gekomen. De GGD zorgde voor de fruitbekers.

Verschillende sporters en sportteams verzorgden een demonstratie tijdens het gala, bedankt daarvoor!

Trudi van Loon heeft de prijzen ontworpen. De vrijwilligersspelden zijn door Frans Roijmans gemaakt. Ook een speciaal woord van dank voor Maurice Sanders. Hij zorgde voor de filmpjes van alle genomineerden, zodat er een mooi beeld ontstond van de lokale talenten. We doen dit echt samen; ‘Samen Doen’! 

Aan bovenstaand bericht kunnen geen rechten worden ontleend.