Carnavalswagen C.V. De Mouwers in het teken van "een huishouden van Jan Steen"

cv de Mouwers

het klein deel van het schetsontwerp van de wagen van C.V. De Mouwers. Meer ziet u tijdens de optochten


Zondag 6 januari 2013 hield C.V. De Mouwers zijn jaarlijkse open middag waarbij iedereen kon komen aanschouwen hoe de bouw van de carnavalswagen vordert.

Terwijl in de bouwschuur aan de Molenheide hard wordt gewerkt door de 35 actieve leden van de Carnavalsvereniging. is er ook duidelijk een sfeer te proeven van voldoening.CV de Mouwers Reusel

Voldoening nog van het behalen van de eerste prijzen in de optochten van Casteren, Reusel en de Kempentochtin het jubileumjaar 2012 (11-jarig bestaan).

"Die 32 meter lange wagen behoorde duidelijk tot de buitencategorie" aldus Tijn Huijbregts één van de bouwers van het eerste uur.

CV de Mouwers Reusel"Door dat jubileum
van afgelopen jaar
mag je wel eens goed uitpakken" vervolgt
hij zijn verhaal,

"maar dit kun je niet
elk jaar doen zeker
nu ook nog eens vier
leden van de oudere
garde van onze
vereniging zelf een
huis hebben gekocht"

foto laswerkzaamheden


Daarom wordt er dit jaar gebouwd aan een wagen met een iets ander concept die het thema draagt: "Een huishouden van Jan Steen"

CV de Mouwers Reusel

Op de wagen wordt een compleet huis gebouwd met keuken, slaapkamer, woonkamer, kelder, washok en badkamer.

Aan een lange tafel zullen de gezinsleden aanschuiven voor het eten en natuurlijk zal daar dan snel het spreekwoord: "een huishouden van Jan Steen" zichtbaar worden.

Maar voor het zover is zal er nog elke avond veel werk moeten worden verzet om de wagen op zaterdag 9 februari 2013 voor het eerst in Casteren aan het publiek te mogen tonen.

CV de Mouwers Reusel